Cum explică Orban pozele în care purta geaca roşie a PSD alături de Dragnea

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD.
Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD. (Epoch Times Romania)
D.B.
05.02.2020

Premierul demis Ludovic Orban le-a explicat social-democraţilor, miercuri, la dezbaterea pe moţiunea de cenzură, motivul pentru care apărea îmbrăcat în geaca roşie de campanie a PSD alături de Liviu Dragnea, îmbrăcat la rândul său în geaca galbenă a PNL, în pozele invocate de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Astfel, Orban a subliniat faptul că momentul surprins în fotografie prezentat de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a fost surprins înaintea unei conferinţe de presă în 2009.

„Vă spun sincer, aţi făcut o campanie în care, practic, v-aţi dezis de şeful vostru, promovând un fake news. E vorba de pozele pe care le circulaţi de doi ani jumate, de când sunt preşedinte al PNL. Am să vă spun povestea. Acele poze sunt făcute în 2009, după turul doi al alegerilor prezidenţiale, în care conducerea PSD a venit să mulţumească conducerii PNL, dlui Crin Antonescu, care ulterior a fost şi cel cu care v-aţi înţeles cînd aţi pus bazele USL, nu cu mine. Şi schimbul de geci a fost făcut cu următorul scop: preşedinţii celor 2 partide din acea perioadă, dl Antonescu la PNL şi dl.Geoană la PSD, dl.Antonescu mi-a cerut mie să ies la conferinţa de presă de după întâlnire îmbrăcat cu geacă roşie, şi dl Geoană i-a cerut lui Dragnea să iasă îmbrăcat în geacă galbenă. Nu cunoaşteţi sau vă faceţi că nu ştiţi ce s-a întâmplat. După ce am probat gecile, dl Dragnea a ieşit la conferinţa de presă în geacă galbenă, iar eu nu am ieşit la conferinţa de presă în faţa românilor cu geaca roşie pentru că mi-ar fi fost ruşine tot restul vieţii”, a declarat Orban.

Social-democratul Alfred Simonis l-a acuzat pe liderul PNL că a fost şi el parlamentar "din pixul" fostului preşedinte PSD, Liviu Dragnea, în 2012, când a candidat pentru USL.

"Domnul prim-ministru a făcut referire la pixul cuiva care ne-a pus pe noi, cei de la PSD, pe liste. Ţin neapărat să îi spun că la PSD listele nu se fac din pixul preşedintelui. Dacă la PNL e aşa, se explică nişte lucruri, însă ţin să îi reamintesc domnului Orban, şi am aici nişte ilustraţii, că şi dânsul a fost parlamentar din pixul aceluiaşi preşedinte al PSD, în 2012, când aţi candidat pe USL. (...) Nu păreaţi să fiţi deranjat nici de pixul domnului preşedinte Dragnea, nici de geaca dânsului, nici de culoarea gecii pe care o purtaţi dumneavoastră", a declarat Simonis ironic, în plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor