Cum s-a derulat o vizită făcută de Gigi Becali într-un magazin de lux din Zurich, în 2016: “Croitorul aproape făcea plecăciune”

Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)
Andrei Popescu
30.06.2023

Omul de afaceri Valentin Sălăgean, un apropiat al lui Gigi Becali şi coproprietar al unui celebru lanţ de restaurante din Bucureşti, a povestit la GSP Live o întâmplare cu patronul FCSB care, în timpul unei vizite la Zurich, a intrat într-un magazin de lux.

Episodul a avut loc în noiembrie 2016, înaintea unui meci între echipa locală şi FCSB, care a contat pentru grupele Europa League.

“Să-l consiliez eu pe Gigi? Sunt poveşti. Se îmbracă singur. Am fost cu el la magazine la Zurich, juca Steaua acolo. Eram pe strada principală şi am intrat într-un magazin de costume Brioni. A intrat ca la el acasă, eu fumam. Au înnebunit ăia! Erau vreo trei vânzători şi o doamnă mai în vârstă, cred că era patroana. Vorbeau între ei în franceză: «Qu’est-ce qu’il s’est passe? C’est fumer! Dă-i afară!».

Gigi s-a dus direct la vitrină şi a luat o pereche de pantofi de acolo, din expoziţie. Erau de crocodil. Aia a luat foc: «Aaaaaa, atinge ornamentul, exponatele!». I-am zis: «Doamnă, calmez vous! Vă sugerez să închideţi uşa 10 minute, un sfert de oră. Acest om vă va face mai multă vânzare decât aţi avut toată săptămâna!». Ea zice: «Dar cine sunteţi?». I-am zis: «O să vedeţi!». Ea: «Vreţi o cafea?». Flerul de comerciantă a simţit. Mi-a adus o tavă cu cafea şi cu scrumieră, se plimba după mine şi eu dădeam scrumul”, a precizat Sălăgean.

La un moment dat, a continuat Sălăgean, în scenă a apărut şi un croitor, român, care vroia să-i facă tivul la pantaloni:

“Gigi proba. N-ai voie să-i spui lui Gigi: «Asta se potriveşte cu asta!». Pe cuvântul meu. Ştie culorile, ştie asortatul, tot, tot. A luat pantofii ăia, a probat unul şi a zis: «Câte culori aveţi?». Aveau vreo cinci culori. Le-a luat pe toate cinci. A cumpărat de vreo 80.000. Între timp a coborât croitorul să-i facă tivul la pantaloni. Croitorul, român. «Domnu’ Becaliiiii!». Aproape făcea plecăciune. Ăştia se uitau şi îl întrebau cine e. Croitoru face: «Bogătaş, milionar, patronul echipei Steaua»”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor