Cunoscut manager din Radio, condamnată la un an cu suspendare pentru conflict de interese

Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Oltea Şerban-Părău, managerul Centrului Cultural Media Radio România şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, la un an cu suspendare, pentru conflict de interese. Hotărârea este definitivă.
Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)

Potrivit unui comunicat de presă remis de Federaţia Română a Jurnaliştilor (FRJ) MediaSind, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese în materie administrativă şi penală în cazul lui Şerban-Părău Oltea în urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, în data de 3 aprilie 2014 (vezi aici).

ANI a constatat că aceasta a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes personal de natură patrimonială (respectiv mărirea patrimoniului familiei sale prin obţinerea de către soţul său a unor beneficii băneşti), în perioada 31 august 2006 - 08 august 2013, a aprobat şi semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor şi de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Oprina Virgil-Vasile, respectiv cu OPRINA VIRGIL-VASILE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (soţul persoanei evaluate), arată sursa citată.

Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 Lei. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, iar în data de 8 iunie 2015, Judecătoria sectorului 1 a condamnat-o la un an cu suspendare.

"MediaSind împreună cu principalele organizaţii naţionale şi internaţionale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au înmulţit'', (vezi aici) adăugă sindicaliştii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne