Cupa Davis. Gerald Melzer - Dragoş Dima, primul meci din întâlnirea Austria-România

Potrivit tragerii la sorţi efectuate joi, întâlnirea dintre echipele Austriei şi României, în primul tur al barajului de menţinere în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, va debuta cu meciul Gerald Melzer - Dragoş Dima.
Tenismanul român Dragoş Dima (arhivă).
Tenismanul român Dragoş Dima (arhivă). (facebook.com)

Prezent pentru prima dată la Cupa Davis, jucătorul român de tenis Dragoş Dima va avea onoarea să aducă primul punct ţării sale, el urmând să dispute primul meci al confruntării dintre echipele României şi Austriei, la Wels, pe zgură, în primul tur al barajului de menţinere în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Dima (25 ani, 489 ATP la simplu) îl va avea ca adversar pe Gerald Melzer (27 ani, 133 ATP la simplu), vineri, de la ora 12,00 (ora României), în primul meci de simplu în urma tragerii la sorţi efectuate joi.

Al doilea meci de simplu de vineri îi va avea ca protagonişti pe Dominic Thiem (24 ani, 7 ATP la simplu), cel mai titrat jucător al Austriei, şi Bogdan Borza (20 ani, 707 ATP la simplu).

Sâmbătă, începând cu orele 15,00, este programat să aibă loc întâlnirea din proba de dublu dintre perechile Horia Tecău (32 ani, 9 ATP la dublu)/Nicolae Frunză (19 ani, 544 ATP la dublu) şi Dominic Thiem (281 ATP la dublu)/Philipp Oswald (31 ani, 71 ATP la dublu), iar duminică, în ultima zi a competiţiei, de la ora 12,00, se va disputa meciul Dominic Thiem — Dragoş Dima, urmat de ultima partidă de simplu, Gerald Melzer — Bogdan Borza.

În întâlnirile directe dintre cele două reprezentative, România conduce cu 3-2. Ţara noastră a învins Asutria prima dată în 1976, la Viena, scor 4-1 în sferturile zonei Europa, în 1980, cu 3-2 la Bucureşti, în primul tur al zonei Europa, şi în 2002, la Constanţa, cu 5-0, în primul tur al zonei Europa-Africa, Grupa I.

Austria s-a impus în 1957, 5-0 la Bucureşti, în primul tur al zonei Europa, şi în 1986, 3-2 la Bad Kleinkirchheim, în semifinalele zonei Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport