Curtea de Apel menţine în arest activistul care l-a lovit pe Sergiu Sîrbu. Dumitru Sliusarenco: Justiţia din R. Moldova se află în declin

În R. Moldova judecătorii aplică legea diferit. Dacă loveşti un deputat cu o palmă, stai în arest, iar dacă aproape că omori în bătăi un om simplu de la ţară, te duci acasă să priveşti televizorul, afirmă avocatul Promo-LEX.
Dumitru Sliusarenco, avocat Promo-LEX
Dumitru Sliusarenco, avocat Promo-LEX (facebook.com)

Curtea de Apel Chişinău a respins joi, 28 martie, cererea de eliberare din arest preventiv a activistului Pavel Grigorciuc, care a fost izolat în penitenciar după ce l-a lovit pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu.

Astfel, instanţa de apel a menţinut ca fiind întemeiată soluţia judecătoriei Ciocana din municipiul Chişinău, care la cererea procurorilor a emis în privinţa învinuitului un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Pavel Grigorciuc recunoaşte că i-a dat o palmă deputatului, pe motiv că acesta l-ar fi insultat în public. Sîrbu afirmă însă că cearta a fost provocată de activist, care ulterior l-a lovit cu pumnul sau alt obiect contodent, ajungând la spital cu comoţie cerebrală.

În context, avocatul de la Promo-LEX, Dumitru Sliusarenco a ţinut să atenţioneze că judecătorii moldoveni aplică şi interpretează diferit şi selectiv legea, iar justiţia se află în declin.

Expertul a prezentat drept exemplu dosarul penal al unei persoane pe care o apără aceasta fiind bătută până la inconştient în curtea sa de „patru indivizi cu picioarele şi bâtele în cap, aşa că toată ograda s-a colorat în roşu şi din cap i-au sărit bucăţi de craniu. După aceea a stat 2 luni prin spitale, primind grad de dizabilitate deoarece nu mai putea ridica mâna stângă.” Cu toate acestea, persoana bănuită de această infracţiune a fost plasată în arest la domiciliu.

„Cert este că dacă loveşti un deputat cu o palmă, stai în arest în subsolul penitenciarului şi eşti condamnat de jumătate din mass media din ţară, iar dacă aproape că omori în bătăi un om simplu de la ţară, te duci acasă să priveşti televizorul. Dacă în acelaşi stat judecătorii interpretează atât de diferit legea, posibil că trebuie inventat un alt cuvânt, pentru că a justiţie nici nu miroase”, a concluzionat Dumitru Sliusarenco.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe