Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu. Judecătorii au decis că merită să fie eliberat

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu (YouTube Screenshot)
Loredana Diacu
13.04.2023

Fostul patron OTV Dan Diaconescu a scăpat de arestul la domiciliu urmând să fie cercetat sub control judiciar. Magistraţii de la Tribunalul Constanţa au admis contestaţia acestuia faţă de măsura arestului la domiciliu. Decizia este definitivă.

Reamintim că Dan Diaconescu este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minore în anii 2020 şi 2021. Diaconescu este acuzat că ”a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârstă de 16 ani în luna iulie 2021”.

Procurorii menţionează că pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în forma reţinută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracţiunea de folosirea prostituţiei infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă, cu menţiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracţiuni se majorează cu jumătate, relatează G4Media.

Dan Diaconescu a mai fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru şantaj, în 2015, şi a fost eliberat după aproape 3 ani.

În acest nou dosar Diaconescu este acuzat de două prostituate minore că a făcut sex cu ele pentru sume derizorii (300-400 de lei), în camere de hotel la Bucureşti şi Constanţa, şi că a cerut în mod explicit fete virgine după ce s-a plictistit de una dintre gemene. Le-ar fi chemat la Bucureşti în câteva rânduri între 2020 şi 2021 unde le-ar fi cazat la hotel pentru a face sex, le-ar fi luat cu limuzina sa de la gară şi le-ar fi promis că le duce la mall să-şi cumpere haine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor