De unde vine speranţa? Liiceanu: Oameni de o curăţenie desăvârşită - Vlad Voiculescu, Cioloş - să-şi facă partid

Dacă personaje care s-au dovedit de o curăţenie desăvârşită precum Vlad Voiculescu sau Dacian Cioloş ar crea un partid, atunci am putea avea o împletire de oameni competenţi cu oameni cinstiţi, iar asta ar fi "ieşirea reală a României", a opinat filozoful Gabriel Liiceanu.
Gabriei Liiceanu
Gabriei Liiceanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
04.07.2017

În loc de oameni precum noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, la noi există mizerabili seducători, care mint poporul că se căsătoresc cu el, a remarcat luni seară, la Digi24, filozoful Gabriel Liiceanu.

"(Emmanuel Macron) e un unicat pe scena politică a lumii, vine cu un ideal, nu doar cu idealul ci şi cu capacitatea de a-l sluji şi de a-i trage după el pe ceilalţi. La noi există nişte mizerabili seducători, care mint poporul promiţându-i că se vor căsători cu el. Aici se petrece cu totul altceva, este un om care îşi iubeşte ţara şi vrea să o aducă la gloria de mult apusă a Franţei. La noi nu există niciun ideal care să unească oamenii, niciun afect care să ne facă să ne simţim aproape de cei care ne conduc. Dimpotrivă, îi dispreţuim. Aşa cum ei ne dispreţuiesc", a precizat Liiceanu.

Întrebat cine ar putea fi Macron-ul României, filozoful a replicat că "din interiorul clasei politice nu poate fi nimeni".

"Oameni care ar putea fi Macron există, dar nu fac parte din clasa politică. Ieşirea reală a României ar fi ca personaje care s-au dovedit în Guvernul tehnocrat de o curăţenie desăvârşită, oameni de ţinută - îmi vine în minte ministrul Sănătăţii (Vlad Voiculescu, n.red.), pe care l-am numit Maica Teresa. Cioloş inclusiv. Dacă oameni de calibrul ăsta ar crea un partid, atunci ai putea să ai o împletire de oameni competenţi cu oameni cinstiţi. Atunci ai putea găsi şi un Macron", a afirmat Liiceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor