Decapitarea celui de-al doilea jurnalist american, ignorată de Obama

Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)

Barack Obama a plecat într-un turneu european de trei zile, marţi, fără să răspundă în vreun fel videoclipului terorist care arăta decapitarea lui Steven Sotloff, al doilea jurnalist american care ar fi fost decapitat de Statul Islamic.

Plecarea lui Obama s-a mai desfăşurat şi pe fondul zgomotelor de elice ale elicopterului şi a întrebărilor dure privind modul şi momentul în care Statele Unite va riposta substanţial şi public împotriva Statului Islamic, o grupare radicală care a capturat teritorii din Irak şi Siria.

Ştirile despre execuţia lui Sotloff au apărut pe internet la 1:05, la scurt timp după ce secretarul de presă al Casei Albe Josh Earnest, a început dialogul zilnic cu jurnaliştii. Patru minute mai târziu, acesta declara că nu a auzit ştirile.

Cu toate acestea, două ore mai tîrziu, la ora 3:40, Obama decola de pe pista din curtea Casei Albe îndreptându-se către avionul Air Force One, care trebuia să decoleze la ora 4:00, fără să dea nicio declaraţie de presă.

Cu două săptămâni în urmă, preşedintele american a fost criticat pe scară largă după ce a fost surprins pe terenul de golf la numai câteva minute după ce se adresase naţiunii cu privire la materialul video al Statului Islamic care descria moartea jurnalistului american James Foley.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe