Demisia lui Ponta. Scrisoarea lui Raeţchi către "bărbaţii politici" din PSD

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)
Andrei Pricopie
08.06.2015

În contextul refuzului premierului Victor Ponta de a demisiona din fruntea Executivului, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi le-a atras atenţia liderilor PSD că în aceste zile se joacă inclusiv viitorul şi supravieţuirea partidului din care fac parte şi că au responsabilitatea de a-i cere să demisioneze din funcţie, dacă pretind că sunt cu adevărat lideri şi bărbaţi politici.

În acest sens, Ovidiu Raeţchi le-a transmis o scrisoare deschisă liderilor PSD care vor participa la şedinţa Comitetului Executiv al partidului de luni:

"Dragi social-democraţi,

Sunt sigur că realizaţi faptul că, dincolo de aspectul mult mai important care priveşte prestigiul şi evoluţia României, de modul în care este gestionat scandalul penal în care este implicat şeful vostru de partid depind nu doar viitorul şi supravieţuirea PSD, dar şi supravieţuirea voastră ca lideri politici. Pot să înţeleg că aţi primit punctaje de la consultanţii premierului pentru a vă arăta susţinerea pentru Victor Ponta şi nu credeţi de fapt, tot ceea ce spuneţi şi transmiteţi.

Vă simţiţi probabil penibil să veniţi în faţa românilor şi să le explicaţi că ţineţi în spate un urmărit penal care, pentru că e premierul ţării şi are cheia de la puşculiţa bugetului statului atunci este deasupra legii. Refuz să cred că un om care are chiar şi câteva zile de experienţă politică nu vede că a-l menţine pe Victor Ponta în fruntea Guvernului este echivalentul unei sinucideri politice. Aveţi o răspundere faţă de România: cum o să se prezinte şeful vostru de partid la reuniuni internaţionale şi cum o să conducă Guvernul României?

Între pauze de audieri la DNA şi la Parlament şi şedinţe cu avocaţii? Între intervenţii televizate pentru a ignore acuzaţiile şi mitinguri împotriva sa pentru că românii nu mai suportă bătaia de joc? De ce îl susţineţi? Este clar că v-ar vinde pe fiecare dintre voi dacă acest lucru i-ar asigura libertatea şi scaunul de la Palatul Victoria.

Mâine, la şedinţa PSD, mesajul pe care trebuie să îl daţi poate fi unul singur: Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Executivului! Imediat, nu peste câteva zile, nu peste câteva săptămâni. Aveţi responsabilitatea de a-i cere acest lucru dacă pretindeţi că sunteţi lideri şi bărbaţi politici".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor