Deputat PSRM: Elveţia a intentat un dosar penal pe numele deputatului Vladimir Plahotniuc

Grigore Novac, deputat PSRM
Grigore Novac, deputat PSRM (facebook.com / Grigore Novac)

Deputatul Partidului Socialiştilor din Moldova Grigore Novac a menţionat că marţi, 9 iulie, a făcut o interpelare către Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Obiectul sesizării a constituit, potrivit deputatului socialist, informaţia care a parvenit în adresa lui Novac cu privire la Organul de Urmărire Penală din Elveţia, care a intentat un dosar penal pe numele deputatului moldovean Vladimir Plahotniuc, fostul preşedinte al Partidului Democrat.

„Din informaţia pe care o deţin, informaţia dată a parvenit şi în Secţia Cooperare Internaţională din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, iar despre acest fapt cunoaşte şi Eduard Harunjen care deja timp de trei săptămâni a luat apă în gură despre acest fapt.

Organul de Urmărire Penală din Elveţia solicită informaţii suplimentare de la Procuratura Generală referitor la alte crime şi abuzuri ale liderului democraţilor din Republica Moldova”, a scris Novac pe contul său de Facebook.

Novac a mai afirmat că a aflat despre aceasta din cadrul unor surse interne din cadrul Procuraturii Generale, adăugând că Eduard Harunjen ascunde informaţiile despre acest dosar în mod intenţionat. Procuratura Generală a primit această solicitare de la organele de urmărire penală din Elveţia la data de 19 iunie şi s-a dorit ca această informaţie să nu fie scursă în spaţiul public, a punctat Novac.

Deputatul socialist a mai sepcificat că în solicitarea Organului de Urmărire Penală din Elveţia mai era menţionat că autorităţile statului respectiv solicită mai multe informaţii de la organele de drept din Republica Moldova în privinţa lui Plahotniuc.

„Despre acest fapt a cunoscut în primul rând Eduard Harunjen. Această informaţie a fost ţinută în taină şi s-a dorit să fie ţinută în taină, ferită de ochii presei. Surse din cadrul Procuraturii Generale mi-au comunicat că există un asemenea demers”, a mai menţionat Novac.

Socialistul spune că nu cunoaşte deocamdată în baza cărui articol a fost pornită cauza penală pe numele lui Plahotniuc, însă după ce va primi răspuns de la Procuratura Generală va face publice informaţiile.

Este de menţionat că imediat ce Partidul Democrat a anunţat că trece în opoziţie, lăsând noua guvernare la cârma statului, Plahotniuc a evadat din Republica Moldova, până în prezent neexistând încă informaţii oficiale despre locul în care se află acesta. Ulterior Plahotniuc şi-a depus şi mandatul de preşedinte al PD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe