Deputatul PNL Theodor Nicolescu reţinut pentru 24 de ore în dosarul fostului şef ANI

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
17.03.2015

Deputatul PNL Theodor Nicolescu, "vecin" de dosar cu preşedintele demisionar al ANI, Horia Georgescu, a fost reţinut pentru 24 de ore. Potrivit DNA, liberalul, fost vicepreşedinte al deja celebrei Agenţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) este suspectat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Procurorii anticorupţie au mai reţinut marţi alte şapte persoane, foşti membri ai Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P şi experţi evaluatori.

Cele şapte persoane reţinute de DNA sunt Iuoraş Mihnea Remus, la data faptelor vicepreşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, Popa Mocanu Ingrid Luciana, membru al aceleaşi comisii, Carnagiu Constantin Cătălin, de asemenea membru al Comisiei şi Vişoiu Gheorghe, Nistor Neculai, Hanu Alexandru Florin şi Drulă Dorin-Cornel, experţi evaluatori.

De asemenea, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 16.03.2015, până la data de 14.05.2015, faţă de inculpata Zaazour Ingrid, preşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P, la data faptelor, cu privire la săvârşirea a 3 infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Reamintim că în acest dosar a fost reţinut şi Horia Georgescu, demisionat în cursul acestei dimineţi de la Şefia Agenţiei Naţionale de Integritate.

Prejudiciul estimat de DNA în acest dosar se ridică la 75 milioane euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor