Dmitri Kozak: Vlad Plahotniuc a fost cel care a propus federalizarea R. Moldova

Moscova este dispusă să restabilească relaţiile bilaterale cu R. Moldova, care au ajuns să fie „îngheţate” în ultimii ani din cauza lui Plahotniuc şi a fostei guvernări PD, afirmă vicepremierul rus.
Dmitri Kozak, vicepremierul Federaţiei Ruse
Dmitri Kozak, vicepremierul Federaţiei Ruse (facebook.com/Dodon Igor)

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Kozak a declarat luni, 24 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu Igor Dodon că Vlad Plahotniuc a fost cel care i-a propus federalizarea Republicii Moldova, iar Rusia este mulţumită de faptul că acesta a părăsit ţară.

„Plahotniuc mi-a dat un plic cu propunerile sale privind federalizarea. A fost ideea lui. Poziţia noastră este că R. Moldova a fost capturată de un criminal. Noi suntem mulţumiţi că acest criminal a părăsit ţara", a adăugat oficialul rus precizând că se va face tot posibilul ca fostul lider PD anchetat pe teritoriul Rusiei să fie pedepsit potrivit legii.

În concluzie, Dmitri Kozak a menţionat că Moscova este dispusă să restabilească relaţiile bilaterale cu Republica Moldova, care, în opinia lui, au ajuns să fie „îngheţate” în ultimii ani din cauza lui Plahotniuc şi a fostei guvernări PD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe