DNA a început urmărirea penală împotriva Antena 3, sub acuzaţia de complicitate la şantaj

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)

Procurorii din Direcţia Naţională Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. ANTENA 3 S.A., în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Persoanele cercetate în acest dosar sunt: Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, a anunţat, joi, DNA.

Acuzaţiile procurorilor se referă la faptul că începând cu data de 22 aprilie 2013 au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa parţii vătămate, iar începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 şi pe cele aparţinând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată.

După audieri, Mihai Gâdea, directorul general al Antena 3, fiind intervievat de jurnalişti a spus că a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care Sorin Alexandrescu e acuzat de şantaj. El a susţinut că este chemat în calitate de martor, că nu a fost pus sub învinuire şi că are "convingerea (...) fermă" că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest presupus caz de şantaj.

Joi dimineaţa s-au mai prezentat la sediul DNA Mugur Ciuvică, care conduce Grupul de Investigaţii Politice (GIP), şi Şerban Pop, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala (ANAF), ambii citaţi în dosarul de şantaj.

După audierile de la DNA, s-a început urmarirea penală fata de fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, in dosarul de santaj in care este implicat seful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu. Şerban Pop este pus sub urmărire peanlă deoarece a folosit, în orice mod, direct sau indirect, informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori a permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii de foloase pentru altul, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Urmează ca în urma cercetărilor să se stabilească dacă sunt implicaţi şi alţi funcţionari de la ANAF în acest caz.

*

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsura dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie de a părăsi ţara.

Alexandrescu a depus, în 22 iulie, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, arătând că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la DNA.

În 11 iulie, procurorii au extins cercetările în dosarul lui Sorin Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj, potrivit DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne