Dragnea: Ce se întâmplă cu Codurile penale? Tot vin decizii ale CCR

Unii sunt supăraţi că tot vin decizii ale CCR, dar e Curtea Constituţională până la urmă, a susţinut Dragnea, precizând că marea întrebare care se ridică e ce se întâmplă cu Codurile Penale.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

"Enorm de multe" articole din Codul penal sunt declarate neconstituţionale ceea ce ridică întrebarea ce se întâmplă cu aceste coduri, a declarat joi liderul PSD, Liviu Dragnea, pe fundalul veşti că CCR a cerut stabilirea unui prag şi pentru neglijenţa în serviciu.

Întrebat ce se întâmplă cu punerea în acord a legislaţiei cu deciziile CCR, în condiţiile în care Curtea Constituţională a emis joi o decizie legată de neglijenţa în serviciu, Dragnea a răspuns: "Ce se întâmplă cu Codurile penale? Aceasta e întrebarea mare, pentru că din ce în ce mai multe articole sunt declarate neconstituţionale. Sunt enorm de multe. Asta înseamnă că atunci când s-au elaborat, s-au elaborat în mod superficial sau nu ştiu ce să spun", relatează Agerpres.

Chestionat asupra oportunităţii unei regândiri a Codului penal, liderul PSD a declarat că avem un ministru al Justiţiei care se va uita cu atenţie la aceste aspecte.

"Nu ştiu, aştept totuşi. Avem un ministru al Justiţiei care cred că se va uita cu atenţie la asta. Dar vedeţi că tot vin decizii ale Curţii Constituţionale. Unii sunt supăraţi, dar e Curtea Constituţională până la urmă", a afirmat Dragnea.

Dragnea a mai precizat că pachetul de legi privind Justiţia va fi prezentat pe parcursul verii, în aşa fel încât la începutul sesiunii din toamnă să intre în dezbaterea Parlamentului. De asemenea, liderul PDS a susţinut că nu a văzut niciun draft al acestui pachet de legi şi nici nu a solicitat acest lucru.

Reamintim în context că, pe 26 iunie, la dezbaterea cu societatea civilă pe tema pragului pe abuz în serviciu, ministrul Justiţiei declară că atât Codurile penale cât şi civile "şi-au arătat limitele" şi, sub anumite aspecte, sunt necesare modificări, dar "altele decât cele deja constatate de deciziile Curţii Constituţionale".

De altfel, în acest moment se impune "revizuirea întregii legislaţii" din ţara noastră, a afirmat Toader. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne