Dragnea: Sunt zvonuri că multinaţionalele şi chiar naţionalele şi-ar fi stimulat angajaţii să meargă la proteste

Sute de mii de oameni au protestat, de la adoptarea OGU 13 şi până acum, în stradă, înfruntând gerul, viscolul şi, mai nou, ploaia. În acest context, Dragnea declară că există zvonuri potrivit cărora unii protestatari ar fi stimulaţi de multinaţionale ba, mai nou, chiar şi de naţionale.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Prezent la România TV, duminică, zi când mii de oameni au protestat în ploaie şi frig, liderul PSD, Liviu Dragnea şi-a reluat discursul despre multinaţionalele (şi chiar naţionalele) care şi-ar fi "stimulat" şi îndemnat angajaţii să protesteze, relatează Hotnews. Cum aceste "zvonuri" au fost rostogolite public şi de şeful Comisiei SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, Dragnea a adăugat că îi va cere acestuia informaţii suplimentare pe această temă.

"Mie personal mi s-a părut ciudat cum un şef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului (aluzie la participarea preşedintelui Raiffeisen Bank la proteste n.r.). Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale, şi chiar şi naţionale, au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat propriii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii", a afirmat Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul PSD a mai precizat că a văzut declaraţiile preşedintelui Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, pe acest subiect şi aşteaptă informaţii suplimentare.

"Asta nu înseamnă că nu aştept şi eu continuarea de la domnul preşedinte Ţuţuianu să spună informaţiile pe care le poate spune, dar marea majoritate sunt informaţii publice, pe care publicul trebuie să le ştie", a adăugat şeful PSD.

Reamintim că pe 6 februarie, la o zi după ce protestele au atins un record absolut ca număr de participanţi - 600.000 la nivel de România, din care circa 300.000 în Bucureşti - Ţuţuianu declara că cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, deoarece un astfel de sprijin ar încălca legea securităţii naţionale.

11 zile mai târziu, Ţuţuianu a reluat acuzaţiile declarând, în cadrul unei conferinţe de presă, că angajaţi ai unei firme i-au spus că au fost obligaţi să meargă la protest. Acelaşi Ţuţuianu a ţinut să declare, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că multinaţionalele plătesc impozite mai mici decât firmele românesti.

Mai amintim că insinuările şi ironiile acide la adresa multinaţionalelor au fost parte a retoricii PSD din campania electorală şi post-electorală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne