„Drepturile” animalelor nu au ce căuta în Constituţie!

O mama cu bebelusul ei.
O mama cu bebelusul ei. (www.paulaflorescu.ro)

Având în vedere tragicul caz din Bucureşti, unde un copil de doar 4 ani a fost omorât de câinii fără stăpân, Coaliţia pentru Familie şi Constituţie doreşte să-şi reafirme poziţia exprimată în timpul dezbaterilor privind revizuirea Constituţiei, şi anume că statul român este dator, în primul rând, să protejeze viaţa cetăţenilor săi, se arată într-un comunicat remis Epoch Times de Asociaţia Provita Bucureşti.

"Repetăm solicitarea expresă adresată deja Comisiei care întocmeşte propunerea legislativă de revizuire a legii fundamentale, de a elimina aberaţia juridică introdusă la art. 35 (4), anume „interzicerea relelor tratamente aplicate animalelor”. Prin acest amendament, aşa-zisele „drepturi ale animalelor” sunt ridicate la rang de principiu constituţional.

Or, acest lucru este total nepotrivit, dat fiind rolul şi cadrul Constituţiei. Există deja o lege în acest sens, care prevede un cadru normativ suficient pentru această problematică, precum şi o „Poliţie a animalelor”.

Adoptarea unui astfel de amendament ar fi strigătoare la cer, în condiţiile în care în România fiinţele umane nenăscute nu beneficiază de nici un drept, iar persoanele, după cum vedem, nu îşi pot exercita corespunzător dreptul la viaţă din cauza pericolului pe care îl reprezintă unele animale.

Considerăm că problema câinilor fără stăpân trebuie rezolvată urgent, iar responsabilii din administraţia publică, traşi la răspundere pentru indolenţa de până acum. Locul câinilor nu este pe străzi, ci acolo unde îşi pot îndeplini cât mai bine menirea: în grija unei familii. Dar pentru aceasta, e în primul rând nevoie să existe familii, pe care statul român este dator să le protejeze.

Totodată, atragem atenţia asupra faptului că amendamentul contestat, precum şi altele, au fost propuse de Forumul Constituţional, organism care trebuia să aibă rolul de a prelua propunerile societăţii civile, dar care s-a dovedit opac, ca să nu spunem ostil, opiniilor şi sugestiilor primite din partea organizaţiilor semnatare ale prezentei adrese. Ca atare, nu recunoaştem reprezentativitatea „Forumului Constituţional” pentru societatea civilă din România", se mai arată în comunicat.

„Coaliţia pentru Familie şi Constituţie” este un organism informal care are ca scop protejarea familiei prin legile şi Constituţia României şi cuprinde organizaţii non-guvernamentale creştine şi laice din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne