Elodia ar fi părăsit ţara în 2007, conform Interpol - susţine avocata lui Cioacă

.
. (Photos.com)
Cristina Boiangiu
28.02.2013

Avocata Elodia Ghinescu, soţia fostului poliţist Cristian Cioacă, acuzat de uciderea ei, ar fi plecat din ţară în septembrie 2007, conform unor informaţii furnizate de Interpol, a declarat avocata lui Cioacă, Maria Vasii. Acesta a solicitat a cerut conexarea recursului în dosarul de infracţiuni informatice cu dosarul de omor.

"Au existat suspiciuni că noi ne ascundem după afirmaţia că Elodia ar fi moartă. Noi nu contestăm nicio împrejurare dată de lucrările dosarului şi cerem să fie aduse la lumină. Astăzi (joi n.r.), în sala de judecată am depus dovezi judiciare din dosarul de omor, pe care sunt pregătită să vi le arătăm", a declarat Vasii.

Pe laptopul Elodiei au fost găsite dovezi conform cărora avocata ar fi lucrat după data de 30-31 august 2007 la redactarea unei cereri de amânare într-un proces pe care îl avea pe rol în instanţă pe 6 septembrie.

"Asistenta Elodiei spune că nu a lucrat pe laptop în acea perioadă. Aceasta afirmă totuşi că acea cerere a depus-o dânsa, ca o cerere de amânare într-o cauză care avea termen în 6 septembrie. Dar, interesant este că această cerere înregistrată la Registratura Judecătoriei Braşov la 6 septembrie are semnătura Elodiei. Or din acest context, dacă ea a fost redactată după data de 29 august, ce caută clientul meu în arest?", a declarat avocata.

Ea a mai spus că la dosarul de omor există dovezi că Elodia Ghinescu ar fi părăsit ţara în septembrie 2007.

"În altă ordine de idei, pot să vă arăt dovezile judiciare de la dosar, care arată fişa urmăritului prin Interpol, cu dovada că figurează ieşită din ţară şi că se deţin date că este ieşită din ţară. Eu nu cunosc adevărul, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar noi lucrăm cu acte, cu proceduri judiciare. Potrivit acestor proceduri, noi nu dorim să ne ascundem după declararea decesului prin hotărâre judecătorească, dorim ca acest dosar să fie unit cu dosarul de omor pentru că atunci se va vedea dacă clientul meu avea vreun interes legitim să acceseze acest laptop. În ziua în care a venit cu Breazu să caute informaţii despre soţia sa, a venit pentru că avea interesul legitim să o caute. De aceea noi spunem că o judecată corectă nu se face în două dosare separate, ci cu privire la întreaga stare de fapt", a mai spus avocata.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lui august 2007, iar Cristian Cioacă este principalul suspect de uciderea avocatei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor