Emil Boc: În perioada următoare cred că mulţi colegi de-ai mei îşi vor anunţa susţinerea pentru Elena Udrea

Andrei Pricopie
29.09.2014

alte articole

Primarul Clujului Emil Boc
Primarul Clujului Emil Boc (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
29.09.2014

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat luni, în cadrul unui interviu acordat Evz, că în perioada următoare foarte mulţi colegi democrat-liberali îşi vor anunţa public susţinerea pentru candidatul PMP la prezidenţiale Elena Udrea, în detrimentul prezidenţiabilului ACL, Klaus Iohannis.

"Vreau să vă spun că eu cunosc foarte bine partidul şi credeţi-mă că sunt mulţi colegi de-ai mei care, de asemenea, o vor susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale. Îmi este greu să înţeleg cum se poate gândi cineva că după ce ani de zile PNL şi PDL s-au aflat la cuţite, acum PDL trebuie nu doar să dea mâna cu liberalii, dar şi să renunţe la un candidat propriu pentru Klaus Iohannis. În teritoriu, rănile războiului politic dintre cele două partide nu s-au cicatrizat. Pot să vă spun că sunt foarte mulţi colegi de partid care nu văd cu ochi buni această unire în cuget şi simţiri cu PNL", a precizat edilul.

Fostul premier Emil Boc, care şi-a declarat susţinerea pentru candidatul PMP, este de părere că mulţi democrat-liberali îşi vor anunţa susţinerea pentru Elena Udrea în următoarea perioadă pentru că se asociază cu aceasta şi cu trecutul comun care îi leagă.

"Dacă există un candidat al PDL la aceste alegeri, cu siguranţă acela este Elena Udrea", a adăugat acesta.

În opinia lui Boc, PDL este mult mai bine organizat decât PNL, organizaţiile sale sunt mai puternice şi mai bine structurate decât cele ale liberalilor, astfel că PDL este un partid care merită să aibă propriul său candidat la prezidenţiale şi ar fi fost capabil sa îl propulseze pe acesta la Cotroceni.

"Am tot văzut prin presă că sunt foarte mulţi cei care compară situaţia de acum cu cea din 2004, când Traian Băsescu şi echipa sa, din care, cu mândrie spun, făceam şi eu parte, l-au îngenuncheat pe Adrian Năstase şi pe sistemul său. Din păcate pentru el, Klaus Iohannis nu este Traian Băsescu. Românii ştiu prea puţin cine este Klaus Iohannis, darămite acesta să fie în stare să-i convingă pe români să iasă din casă şi să meargă la vot", a adăugat primarul Clujului.

Boc a explicat că nu vrea să îi conteste meritele administrative ale lui Iohannis, însă, în viziunea lui, dacă eşti un bun primar nu înseamnă că vei fi un bun preşedinte de ţară.

"Dacă acesta a fost argumentul şi PDL voia să susţină un primar cu rezultate, putea la fel de bine să meargă în campanie cu unul dintre primarii noştri care sunt şi mai performanţii decât Klaus Iohannis. În plus, Iohannis a reuşit să facă lucruri bune cu fonduri uriaşe de la Guvern. Aş vrea să văd cum se descurcă dacă ar avea resursele financiare reduse pe care le au primarii PDL în timpul guvernării Ponta, la care a fost părtaş doi ani de zile", a adăugat acesta.

Fostul premier a găsit foarte bună ideea unei alianţe între formaţiunile de centru-dreapta, însă ideea unei fuziuni prin absorbţie a PDL în PNL, a catalogat-o drept "dezastruoasă".

"Acest partid a dat de două ori Preşedintele României, a trecut ţara prin criza economică, a câştigat de trei ori Primăria Generală a Capitalei şi de 4 ori primăria din Cluj-Napoca. Atâtea victorii importante în faţa PSD şi a celor care au vrut să ţină ţara pe loc nu pot să fie aruncate la coşul de gunoi al istoriei, aşa cum se încearcă astăzi. Eu încă mai sper că se va reveni asupra actualei formule. Să vedem ce se întâmplă şi la aceste prezidenţiale şi după aceea mai vorbim", a concluzionat edilul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor