“Eu nu am luat banii, s-au dus la partid. De ce sunt eu obligată să plătesc?” – Udrea îşi aşteaptă sentinţa în Dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Andrei Popescu
19.12.2023

Fostul ministru Elena Udrea află pe 31 ianuarie 2024 decizia definitivă a Înaltei Curţi în Dosarul Hidroelectrica, ultimul din cele trei pe care aceasta le-a avut pe rolul instanţelor de judecată. În ultimul cuvânt, Udrea a afirmat că banii de la afaceristul Bogdan Buzăianu n-au ajuns la ea, ci la partid, astfel că nu se justifică măsura confiscării speciale a averii ei, relatează Ziare.com.

Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute (decizie a cărei revizuire a pierdut-o pe data de 12.12.2023), însă de Dosarul Campaniei din 2009 şi de cel privind traficul de influenţă de la Hidroelectrica a scăpat prin prescripţie. Înalta Curte se va pronunţa definitiv în acest ultim dosar pe data de 31.01.2024.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Bucureşti a dispus pe fond încetarea procesului penal cu privire la Elena Udrea în Dosarul Hidroelectrica, dar judecătoarea a dispus confiscarea averii acesteia până la concurenţa sumei de 3,4 milioane de euro (2,5 milioane de euro cash şi 900.000 de euro valoarea acţiunilor de la EVZ).

În acest dosar, Udrea a fost acuzată că a comis un trafic de influenţă de 3,4 milioane de euro în favoarea afaceristului Bogdan Buzăianu. Curtea de Apel Bucureşti a constatat intervenţia prescripţiei, iar apelul s-a judecat la Înalta Curte.

Conform site-ului citat, la ultimul termen de judecată, din data de 12 decembrie anul curent, Udrea a precizat că de banii daţi de Bogdan Buzăianu nu s-a folosit ea, ci “cei de la partid”, numind-o pe fosta ei prietenă Ana Maria Topoliceanu, devenită denunţătoare în acest dosar.

“Eu nu am luat banii. Aceşti bani au fost o donaţie la partid şi au fost mulţi care au venit cu sponsorizări. Eu am fost trasă la răspundere pentru că eram şefă de partid la acel moment. Doamna Topoliceanu plătea chirie de 4000 de euro, se plimba cu maşini scumpe şi din banii aceia ea cheltuia în interese personale. Eu am informaţia strict de la Topoliceanu despre acei bani. De aceşti bani s-au folosit cei din partid, de ce sunt eu obligată să plătesc pentru ceea ce nu am făcut?!”, a declarat Udrea în ultimul cuvânt.

Reamintim că Udrea nu a reuşit să scape de închisoare după ce judecătorii Înaltei Curţi i-au respins cererea de revizuire a deciziei de condamnare la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Decizia a fost luată pe data de 12 decembrie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu este definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor