Expoziţia ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă” a revenit la Străşeni

Expoziţia Internaţională de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă”, Străşeni, 3 decembrie 2012
Expoziţia Internaţională de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă”, Străşeni, 3 decembrie 2012 (The Epoch Times)

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, care este marcată la 10 decembrie, şi la invitaţia administraţiei Bibliotecii Publice Raionale ”Mihail Sadoveanu” din oraşul Străşeni, Asociaţia Obştească Falun Dafa organizează Expoziţia Internaţională de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă”, prezentând şi patru lucrări noi.

Astfel, în ziua de 3 decembrie 2012, ora 15:00, în incinta Bibliotecii Publice Raionale „Mihail Sadoveanu” din oraşul Străşeni, str. M. Eminescu 37, a avut loc vernisajul expoziţiei ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă”. Cele 28 de lucrări expuse fac parte din creaţia grupului internaţional de artişti consacraţi: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong şi alţii. (www.falunart.org)

Publicul va putea viziona expoziţia din incinta Bibliotecii Publice Raionale „Mihail Sadoveanu” din Străşeni în perioada 3 – 16 decembrie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10.00 – 14.00 (intrarea liberă).

Evenimentul a fost deschis cu un cuvânt de salut de către Tatiana Chiriac, preşedintele Asociaţiei, care a menţionat: ”Ne pare bine că am fost iarăşi invitaţi să prezentăm această Expoziţie la Străşeni. Am revenit cu patru tablouri noi, pictate de către discipolii ”Falun Dafa”, care sunt dintre cele mai reuşite opere de artă. Fiecare lucrare reprezintă o istorie adevărată. Mesajul este înduioşător şi reprezintă pe de o parte chinurile prin care trec discipolii Falun Dafa din China, iar pe de altă parte frumuseţea şi valorile morale pe care aspiră să le respecte practicanţii”Falun Dafa”. Sperăm că şi de această dată Expoziţia se va bucura de succes.”

”Suntem mândri că o astfel de Expoziţie Internaţională, care a făcut înconjurul lumii, este găzduită şi la noi. Acest eveniment coincide cu un şir de acţiuni pe care le va desfăşura Biblioteca săptămâna curentă. Am observat deja cât de frumoase sunt şi picturile noi… Vă doresc în continuare să aveţi succese şi sper ca mesajul expoziţiei să ajungă la inimile tuturor oamenilor…”, a declarat directorul Bibliotecii, Nadejda Pădure.

Ulterior, vicepreşedintele Asociaţiei Obşteşti ”Falun Dafa”, Dumitru Roman, a expus mesajul fiecărei picturi, iar care cei prezenţi au rămas profund impresionaţi.

În acest sens, bibliotecara Liceului ”Mihai Eminescu” a exclamat: ”Foarte frumos, sunt nişte picturi extraordinare de o calitate excepţională! Este o expoziţie uluitoare şi neobişnuită, deşi prezintă realitatea Chinei de astăzi…”.

De aceeaşi părere este şi dna Elena, bibliotecara din cadrul Bibliotecii Publice Raionale ”Mihail Sadoveanu”, care a menţionat: ”Mi-a plăcut foarte mult expoziţia. M-am convins încă o dată că cultura chineză este foarte bogată şi străveche, dar păcat că acum în China mai continuă persecuţii asupra practicanţilor Falun Dafa…

Amintim că anterior, expoziţia “Adevăr, Compasiune, Toleranţă” a fost prezentată în Chişinău, Călăraşi, Străşeni, Criuleni, unde de asemenea s-a bucurat de un mare succes.

Precizăm că în Cartea opiniilor vizitatorilor, Expoziţia este apreciată la un nivel înalt. Cineva chiar a remarcat: ”O expoziţie extraordinară, cu mesaj de forţă a culturii gândului şi... a supravieţuirii în luptă cu o forţă opusă, ostilă tradiţiilor bunătăţii. Cred că această expoziţie vorbeşte foarte clar despre forţa binelui şi a virtuţii şi că este de nedistrus soarele din sufletul omului".

***

Expoziţia de Artă ”Adevăr Compasiune Toleranţă” a fost găzduită şi prezentată în diverse săli de expoziţie cum ar fi: Naţional Arts Club din New York City, Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, Thomson Centre – Chicago, Columbia University – New York. Tablourile au fost expuse şi în Asia (National Chengchi University – Taiwan), în Australia (Canberra Legislative Comittee Hall) şi aproape în toată Europa (Hampstead Museum – Londra, România - Galeria Căminului Artei Bucureşti, Sala Naţională de Expoziţii din Moscova).

Fiecare tablou din expoziţiei reprezintă o poveste adevărată, picturile fiind realizate din dorinţa de a face cunoscute oamenilor lumii crimele persecuţiei şi torturile la care sunt supuşi practicanţii Falun Dafa în China zilelor noastre, precum şi frumuseţea unei vieţi trăite după standarde morale înalte.

Trei dintre artişti au fost ei înşişi victimele persecuţiei, fiind torturaţi şi bătuţi de către autorităţile chineze în lagăre de muncă forţată şi centre de detenţie din China. Unul dintre ei este încă deţinut în China.

Expoziţia prezintă contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong şi persecuţia şi tortura îndurate de mulţi practicanţi Falun Gong în China, aflaţi în capcana regimului comunist.

Atât artiştii cât şi organizatorii Expoziţiei din întreaga lume speră ca, prin expunerea acestor imagini în faţa comunităţii internaţionale, vor putea opri persecuţia şi salva vieţi nevinovate. (www.falunart.org

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe