Expoziţia Internaţională de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă” – ” O expoziţie profundă şi preţioasă datorită unui adevăr ascuns…”

Ana Chitoroagă
24.09.2012

alte articole

Ana Chitoroagă
24.09.2012

Recent, Centrul Comercial Shopping malldova din municipiul Chişinău a găzduit Expoziţia Internaţională de Artă ”Adevăr, Compasiune, Toleranţă”, care s-a bucurat de un succes deosebit. Zilnic, în ”Galeria de Arte” a Centrului, zeci de vizitatori au admirat 36 de picturi inedite – lucrări ale unui grup internaţional de pictori consacraţi precum: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong şi alţii.

Anterior, Asociaţia Obştească Falun Dafa din Moldova a mai prezentat Expoziţia “Adevăr, Compasiune, Toleranţă” în Chişinău, Călăraşi, Străşeni, Criuleni unde de asemenea s-a bucurat de un mare succes.

Fiecare tablou din expoziţie reprezintă o poveste adevărată, picturile fiind realizate din dorinţa de a face cunoscute oamenilor lumii crimele şi torturile la care sunt supuşi practicanţii Falun Dafa în China zilelor noastre, precum şi frumuseţea unei vieţi trăite după standarde morale înalte.

Trei dintre artişti au fost ei înşişi victimele persecuţiei, fiind torturaţi şi bătuţi de către autorităţile comuniste chineze în lagăre de muncă forţată şi centre de detenţie din China.

Vizitatorii au rămas uimiţi până la lacrimi de frumuseţea picturilor şi de mesajul divin şi totodată de modul curajos în care îndură suferinţele cei persecutaţi - acestea fiind înfăţişate în lucrări. De aceea, la fiecare prezentare, majoritatea au lăsat câte un mesaj în Cartea opiniilor, apreciind Expoziţia la un nivel înalt.

În acest sens Carolina şi Elena au remarcat: ”Vă mulţumesc pentru că organizaţi această expoziţie. Este una dintre cele mai reuşite expoziţii văzute… Chiar sentimentele preluate din aceste picturi te pun pe gânduri şi îţi dezvăluie adevărul vieţii reale cotidiene…”.

Un vizitator a scris că ”Expoziţia este reuşită şi foarte interesantă, este o expoziţie excepţională. Picturile sunt extraordinare. Mulţumim pictorilor”.

”O expoziţie profundă şi preţioasă datorită unui adevăr ascuns de lumea întreagă. Cei care vin aici trebuie să fie recunoscători pentru că pot vedea realitatea aşa cum este. Succese şi cât mai mulţi vizitatori profunzi”, a menţionat Ana Mardari din numele echipei Jurnal TV.

Vizitatoarea Natalia a mulţumit din suflet pentru expoziţia prezentată, precizând ”M-a impresionat şi m-a mişcat profund pictura ”Durerea unei orfane””.

De aceeaşi părere este Olga şi Sergiu, care au evidenţiat: ”suntem deosebit de impresionaţi de expoziţie. Îndeosebi mi-a atras atenţia pictura în care este înfţişată o fetiţă orfană”.

”O expoziţie foarte captivantă, redată prin imagini din viaţa reală, care nu ne lasă indiferenţi la cele întâmplate. Imaginile prezentate au o valoare fundamentală, exprimându-ne adevăr, bunătate şi toleranţă. Chipurile persoanelor date ajung să ne atingă chiar şi cel mai mic simţ omenesc. Vă mulţumim pentru expoziţia prezentată!”, a mai exclamat altcineva.

”Mulţumesc pentru căldura şi bunătatea pe care o aveţi. Mulţumesc pentru ceea ce faceţi, deoarece este un lucru Măreţ. Nu vă opriţi”, a declarat Alexandra şi Vladimir.

A rămas impresionant de Expoziţia Adevăr, Bunătate, Toleranţă şi Cristian care a precizat: ”Ţin să le mulţumesc tuturor celor care au participat la realizarea expoziţiei şi mai ales pictorilor inspiraţi care au avut această idee. La sfârşit am concluzionat că am făcut o alegere bună şi că cei care vor viziona această expoziţie nu vor regreta. Cu siguranţă lucrurile învăţate aici sunt un plus mare şi un motiv profund de gândire pentru fiecare.”

”A fost extraordinar şi interesant. Noi suntem din Ucraina şi nu am văzut asemenea picturi. Mulţumim pentru expoziţie.”, au scris Pavel şi Irina.

***

Expoziţia de Artă ”Adevăr Compasiune Toleranţă” a fost găzduită şi prezentată în diverse săli de expoziţie cum ar fi: Naţional Arts Club din New York City, Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, Thomson Centre din Chicago, Columbia University din New York. Tablourile au fost expuse şi în Asia (National Chengchi University din Taiwan), în Australia (Canberra Legislative Comittee Hall) şi aproape în toată Europa (Hampstead Museum în Londra, Galeria Căminului Artei din Bucureşti, Sala Naţională de Expoziţii din Moscova).

Expoziţia prezintă contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong şi persecuţia şi tortura îndurate de mulţi practicanţi Falun Gong în China, aflaţi în capcana regimului comunist.

Atât artiştii cât şi organizatorii Expoziţiei din întreaga lume speră ca prin expunerea acestor imagini în faţa comunităţii internaţionale, vor putea opri persecuţia şi salva vieţi nevinovate. (www.falunart.org

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor