Extremiştii austrieci cer un referendum privind rămânerea sau ieşirea Austriei din UE

(photos.com)
Epoch Times România
24.01.2013

Poporului austriac ar trebui să i se ofere şansa să-şi exprime opţiunea pentru rămânerea sau ieşirea Austriei din UE şi din zona euro, a declarat pentru cotidianul Österreich Heinz-Christian Strache, liderul FPÖ, formaţiune de extremă dreapta.

Strache susţine că a fost inspirat de premierul britanic, David Cameron, care a promis un referendum privind relaţiile Londrei cu UE.

„Dacă UE se transformă într-un superstat centralizat, atunci Austria ar trebui să părăsească Uniunea Europeană”, a precizat liderul FPÖ, adăugând că şi pentru ieşirea sau rămânerea în zona uro ar trebui organizat un referendum.

FPÖ, formaţiune de extremă dreapta şi eurosceptică, este cotată cu peste 20% în sondaje, înainte de alegerile parlamentare care vor avea loc în septembrie.

În discursul de miercuri, premierul David Cameron a promis un referendum pe tema UE până în 2017, în cazul în care Partidul Conservator va câştiga alegerile din 2015.

Declaraţiile sale au fost criticate de Germania şi Franţa, precum şi de liderii de la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor