FIFA va alege noul preşedinte pe 26 ianuarie 2016. Blatter în continuare interimar

Sepp Blatter.
Sepp Blatter. (Captură Foto)
Simona Milea
22.07.2015

Următorele alegeri pentru preşedinţia FIFA vor avea loc pe 26 ianuarie 2016, unul dintre condidaţii cu mari şanse la fotoliul de preşedinte fiind francezul Michel Platini.

Joseph Blatter rămâne în fruntea FIFA încă 7 luni în calitate de interimar, până la alegerea noului succesor la 26 februarie anul viitor, conform unui anunţ făcut luni de Comitetul executiv al FIFA. Blatter a anunţat că renunţă la postul de preşedinte al Federaţiei Internaţionale din cauza scandalui investigat în S.U.A. şi Elveţia în legătură cu fapte de corupţie din cadrul federaţiei, în special găzduirea de către Rusia şi Qatar a Campionatelor Mondiale de fotbal.

Cele 209 federaţii naţionale membre se vor întâlni la Zurich în februarie, pentru a alege un nou preşedinte, după o perioadă de 9 luni de la anunţarea de către Blatter a demisiei sale din acest post. Liderul elveţian conduce FIFA din 1998.

Unul dintre candidaţii cu mari posibilităţi este preşedintele UEFA, Michel Platini.

Prinţul Alí bin al-Husein, care a fost învins de Blatter în luna mai, nu şi-a mai declarat intenţia de a participa la alegeri. Fostul internaţionalul bazilian Zico şi preşedintele federaţiei Liberiei, Musa Bility, au anunţat că ar putea să-şi depună candidaturile.

Pe 2 iunie, Blatter, în vârstă de 79 de ani, a anunţat că îşi dă demisia, iar câteva zile mai târziu un ziar elveţian relata că Blatter regretă şi că doreşte să-şi continue mandatul până în 2019.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor