Fost deputat condamnat la închisoare pentru corupţie a stat la masă cu Ciucă la un mare eveniment de campanie / Şeful PNL Buzău: Ce, a fost condamnat pe viaţă?

Eveniment PNL
Eveniment PNL (Sebastian Silvestru, Facebook)
Ana Ion
11.04.2024

Un eveniment de campanie al PNL desfăşurat marţi la Buzău a avut printre participanţi şi un fost deputat care a stat un an în închisoare pentru corupţie. Deputatul cu pricina, Gheorghe Coman, a stat chiar la masă cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi cu ceilalţi lideri liberali, relatează G4Media.

Întrebat cum a ajuns la masă cu şeful Senatului un fost condamnat penal, preşedintele organizaţiei PNL Buzău, Adrian Mocanu, a spus că "domnul Coman nu a fost condamnat pe viaţă, e reabilitat".

Mocanu a mai declarat că "la acea masă s-au perindat sute de persoane, dl preşedinte Ciucă a ţinut să salute toţi invitaţii, printre care şi acest domn. Fiecare mai are probleme, nimeni nu e sfânt".

Chestionat cum a ajuns un astfel pe personaj la eveniment, Mocanu a spus "Ce, a fost condamnat pe viaţă? Omul nu a omorât pe nimeni. A avut o condamnare în trecut, şi-a ispăşit-o, e reabilitat. Trebuie să înţelegeţi că nu partidul face justiţia în România. Avem foarte mulţi simpatizanţi, sala a fost arhiplină. Dl Coman nu e membru, e simpatizant, şi au venit foarte mulţi oameni în sală".

Gheorghe Coman, de profesie lăcătuş mecanic, a intrat în Parlament pe listele PPDD, fostul partid al lui Dan Diaconescu, vedeta TV condamnată la rândul ei la închisoare. El a fost protagonistul unui moment hilar când, în timpul unor dezbateri, a spus că "meseria mea înainte de a fi parlamentar, domne, să vă spun sincer, auto. Meseria mea este auto".

În aprilie 2014, deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu executare. El a fost acuzat de procurorii DNA că a primit drept mită bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitar-Veterinară Buzău.

Coman a fost acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid, pentru că la acel moment era preşedintele Partidului Conservator Buzău, pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. El trecuse deja de la PPDD la PC, partidul fondat de Dan Voiculescu.

El şi-a ispăşit pedeapsa şi a fost reabilitat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor