Fost europarlamentar: Se aude că Geoană vrea să rupă din partidele guvernamentale membri frecventabili, pentru Cotroceni

Mircea Geoană, 1 Februarie 2015
Mircea Geoană, 1 Februarie 2015 (Epoch Times Romania)

Fostul europarlamentar Cristian Preda, profesor de ştiinţe politice şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, a declarat, într-un interviu acordat Aktual24.ro, că, “din câte se aude”, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, “a sperat să lanseze un proiect a la Macron, adică să rupă din partidele guvernamentale membri frecventabili, care să-l sprijine într-o nouă campanie pentru Cotroceni”.

Jurnalist: Pare că sistemul s-a hotărât şi asupra celui care îi va succede lui Iohannis la preşedinţia României. Actualul premier Marcel Ciolacu mănâncă pufuleţi, merge cu metroul, cumpără salam şi pateu de la supermarket, participă la şedinţe comune de guvern cu ucrainenii şi vizitează Ierusalimul după atacurile Hamas. I se construieşte un profil frumos. Credeţi că zarurile sunt aruncate sau mai poate să apară încă o surpriză?

Preda: La fel ca şi Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu a început prin a spune că nu e musai ca prezidenţiabilul susţinut de PSD să fie preşedintele partidului. Predecesoarea sa pesedistă la Palatul Victoria a sfârşit prin a candida, pierzând, de altfel, şi fotoliul prim-ministerial în campanie. Marcel Ciolacu pozează în om simplu, dar gesturile sale nu sunt credibile, fiindcă par artificiale. În contactele externe e stângaci, iar faptul că totul e poză fără sunet nu-l ajută deloc.

Nu-i în largul său. În sondaje este deja luat în seamă şi plasat după Geoană. Care a sperat, din câte se aude, să lanseze un proiect a la Macron, adică să rupă din partidele guvernamentale membri frecventabili, care să-l sprijine într-o nouă campanie pentru Cotroceni. Dacă poate apărea o surpriză? Să nu uităm că ultimii doi preşedinţi au intrat în cursă târziu: Iohannis cu doar cinci luni înainte de scrutin, iar predecesorul său – cu o lună înainte de debutul înscrierilor.

Reamintim, în acest context, că, întrebat recent, la Cluj-Napoca, cu privire la eventuala sa candidatură la prezidenţialele din 2024, Geoană a precizat că deocamdată are de dus la capăt mandatul pe care îl are la NATO.

“Mulţumesc pentru întrebare, sunt aproape flatat că o primesc atât de des, dar vă spun cu aceeaşi seriozitate: am un job de făcut la NATO şi am toată intenţia să mi-l fac până în ultima secundă, cu profesionalism şi cu dedicaţie. Ar fi ciudat şi pentru mine, şi pentru oricine altcineva să facem altfel”, a susţinut Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne