Fost şef de cabinet al Ecaterinei Andronescu ajunge secretar de stat USR-PLUS la Ministerul Educaţiei

Radu Szekely
Radu Szekely (Facebook - Radu Szekely)
Andrei Pricopie
19.02.2021

Radu Szekely, fostul şef de cabinet al ministrului PSD Ecaterina Andronescu, a fost numit - la propunerea USR-PLUS - în funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Decizia, semnată de premierul Florin Cîţu, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Alianţa USR-PLUS îl prezintă pe Radu Szekely drept fondatorul Şcolii Finlandeze de la Sibiu "cu o experienţă de peste 20 de ani în educaţie, din care 15 ani în sistemul de educaţie finlandez".

"Experienţa în educaţie a dobândit-o atât la firul ierbii, cât şi la nivel de elaborare şi evaluare de politici educaţionale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educaţie şi Cultură şi în domeniul Tineret şi Cercetare", a transmis Alianţa.

Potrivit edupedu.ro, Radu Szekely ar fi fost folosit de Ecaterina Andronescu pentru a-şi îmbunătăţi imaginea prin alăturarea de "tânărul tehnocrat", ale cărui idei ar fi trebuit să stea la baza permanentei viitoare legi promise de Andronescu, odată cu lansarea "Viziunii Educaţia ne uneşte".

Un alt amănunt demn de luat în seamă este că, potrivit sursei citate, Radu Szekely ar fi acordat, din poziţia de consilier al ministrului Educaţiei, un interviu site-ului Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, în care vorbea despre viziunea sa asupra titularizării.

De asemenea, jurnaliştii de la hotnews relatează că Radu Szekely a plecat de la Ministerul Educaţiei odată cu demiterea fostului ministru PSD al Educaţiei Ecaterina Andronescu, la începutul lunii august 2019, de către Viorica Dăncilă. După demiterea acesteia, numele său a fost vehiculat pentru a fi nominalizat la funcţia de ministru, însă social-democraţii nu au fost de acord, acuzându-l de postări împotriva partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor