"Fugarul" Puiu Popoviciu, reţinut în Londra. Şi eliberat pe cauţiune

Dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare şi nimeni nu ştia unde este, afaceristul Puiu Popoviciu a fost reţinut de autorităţile din Marea Britanie.
(Captură Foto)

UPDATE: Reţinut la Londra, Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauţiune, relatează digi24.ro. Afaceristul a plătit 200.000 de lire, trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână la secţia de poliţie şi să poarte o brăţară de idenţificare electronică.

* * *

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în mod definitiv, la 7 ani închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa", a fost reţinut luni de către London Motropolitan Police, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În acest context, Poliţia a informat Curtea de Apel Bucureşti şi Ministerul Justiţiei, care urmează acum să se ocupe de procedurile de extrădare.

Pupi Popoviciu a mers împreună cu avocatul său la o secţie de poliţie din Londra şi s-a predat autorităţilor. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că autorităţile din România au obţinut informaţii referitoare la locul în care se afla afaceristul, fiind informaţi poliţiştii din Londra. La rândul lor, poliţiştii britanici ar fi reuşit să ia legătura cu avocatul omului de afaceri, după care Popoviciu a mers la secţia de poliţie, însoţit de apărătorul său.

Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională după ce instanţa a primit date că omul de afaceri părăsise teritoriul României încă de la începutul lunii iunie.

Pentru detalii despre dosarul "Ferma Băneasa" intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne