George Simion are şi el "asasinii" lui de la Hilton: Se va încerca inclusiv eliminarea noastră fizică

George Simion
George Simion
Loredana Diacu
10.04.2023

Liderul AUR George Simion a declarat duminică, la RTV, televiziunea fondată de fostul membru în Comisia de control SRI Sebastian Ghiţă, că ”se va încerca inclusiv eliminarea noastră fizică”. Discursul acuzator al lui Simion vine în condiţiile în care atât dinspre R. Moldova cât şi dinspre Ucraina au venit acuzaţii cum că actualul preşedinte AUR a avut legături cu serviciile ruse.

”S-ar putea, nu exclud, să mă elimine fizic”, a declarat Simion, citat de G4Media, în emisiune.

El a făcut declaraţia în contextul dosarului în care e implicat Dan Diaconescu, despre care a spus că ”s-ar putea să vedem că peste trei ani dosarul se va închide pentru că nu există fapte”.

Simion nu a adus nici o probă în sprijinul afirmaţiilor sale despre ”eliminarea fizică”. Pare însă că, după ce în spaţiul public s-au înteţit semnele de întrebare legate de legăturile lui cu Rusia, Simion merge pe reţetarul lui Dragnea care, în 2018, a spus că ar fi fost vizat de patru asasini cazaţi la Hilton. Nici el nu a adus atunci vreo probă.

Simion a respins acuzaţiile că s-ar fi întâlnit la Cernăuţi cu un spion rus, acuzaţii făcute de un fost ministru moldovean al Apărării şi un director actual din serviciul secret al armatei ucrainene.

”Nu m-am văzut cu niciun spion rus. La Cernăuţi m-am văzut doar cu românii, comunitate discriminată în ce priveşte predarea limbii române. Pentru faptul că le-am luat apărarea, că am vorbit de adevărul istoric şi nelegiuirile Ucrainei pe Bîstroe, că acum le iau apărarea agricultorilor, poate i-au deranjat pe cei care promovează propaganda oficială. Eram un copil pe vremea aceea, ce interes aveau serviciile ruse să se vadă cu mine? Eu vorbesc româna şi engleza. Cu cine m-am văzut la Cernăuţi am poze, sunt publice. E exclus aşa ceva. Ce să dezminţim? Dezminţim la dvs.”, a spus Simion la RTV.

Totodată, Simion nu a uitat să atace publicaţia G4Media, vorbind despre ”bandele putiniste G4, care fac serviciul lui Putin în chestiunea asta (a presupusei întâlniri de la Cernăuţi – n.r). Suntem al doilea partid în ţara asta, punem România pe primul loc. Nu suntem racolaţi nici de CIA, nici de Mossad”.

Formularea folosită de George Simion în atacul său la adresa G4Media a fost identică cu cea utilizată de postul România TV în 28 martie. Atunci, în emisiunea Punctul Culminant moderată de Victor Ciutacu, România TV a titrat pe burtieră ”Bandele G4, atac putinist paranoic la sănătatea lui Iohannis”, cu referire la un articol despre ticul preşedintelui, care îşi freacă frecvent verigheta, în aproape toate apariţiile publice, arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor