Gorghiu, mişcare de imagine. Anunţă posibila extrădare a unui fugar celebru

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu
Ana Ion
11.10.2023

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că judecătorii din Cipru au decis în favoarea extrădării miliardarului Beny Steinmetz. Afaceristul este condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul Ferma Băneasa.

Decizia instanţei cipriote nu este definitivă, precizează Gorghiu:

"Ştiu că românii sunt preocupaţi de tema fugarilor. Avem noutăţi din Cipru!

Instanţa cipriotă a decis predarea omului de afaceri Benyamin Steinmetz autorităţilor din România. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 3 zile.

El a fost condamnat în decembrie 2020 în dosarul ferma Băneasa şi are de executat o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Este o victorie de etapă care arată că Ministerul Justiţiei a depus diligenţele necesare pentru ca fugarul să-şi execute pedeapsa în România.

Partea română a oferit, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, toate garanţiile că sunt respectate standardele CEDO în ceea ce priveşte condiţiile de detenţie.

Sperăm ca acest fugar să se adauge celor peste 620 care au fost aduşi în România în acest an.

Mulţumesc autorităţilor din ţară şi din Cipru pentru cooperare!", transmite, pe Facebook, Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor