Grapini verifică reprezentanţele turistice din străinătate şi ameninţă cu concedieri

Europarlamentarul Maria Grapini
Europarlamentarul Maria Grapini (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.07.2013

Şeful Oficiului de Turism al României din Franţa, în atenţia Comisiei de disciplină.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat pentru Agenţia de presă r/News că în prezent este analizată activitatea fiecărei reprezentanţe turistice din afara ţării, după ce recent l-a chemat în ţară şi l-a trimis la Comisia de disciplină pe şeful Oficiului de Turism al României din Franţa, declarându-se nemulţumită de rezultatele activităţii acestuia.

“Vom verifica activitatea tuturor. Şi, ca la orice angajat, dacă nu îşi face treaba i se va desface contractul de muncă. Aceştia sunt persoane contractante, nu funcţionari publici, deci se merge pe Codul Muncii”, a precizat Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism l-a chemat în ţară şi l-a trimis la Comisia de disciplină pe şeful Oficiului de Turism al României din Franţa, Mihaela Miheţ. Grapini a acuzat-o pe aceasta că a cheltuit de trei ori mai mult decât alte reprezentanţe, fără să îşi poată justifica activitatea. Comisia de disciplină nu a luat încă o decizie în privinţa Mihaelei Miheţ, afirmă Grapini.

“În Franţa s-au făcut foarte multe lucruri grave, s-a cheltuit peste măsură”, a subliniat ministrul Maria Grapini.

Oficialul a menţionat că şefii reprezentanţelor turistice au obiective precise, fiecare va trebui să îşi facă o strategie proprie pentru a putea atrage cât mai mulţi turişti străini în România.

”Când m-am dus la reprezentanţa din Franţa, primul lucru pe care i l-am spus: ai un registru să văd şi eu câte intrări au fost în biroul acesta? Câte informaţii ai dat? Era de bun simţ să ai acolo o evidenţă că ţi-au venit în anul 2012, au venit în biroul meu şi au luat informaţii 15, 20, 100 (oameni, n.r.), da? Nu a putut să justifice cu nimic activitatea la Paris. (…) Nu trebuie să le dai mură-n gură totul. Dacă ei nu îşi găsesc metode prin care să justifice activitatea, e foarte grav”, spunea Maria Grapini în urmă cu o săptămână.

Ministrul delegat pentru Turism a menţionat totodată că România va avea în acest an reprezentanţe turistice în Dubai şi Japonia.

În prezent sunt deschise reprezentanţe turistice în Germania, Franţa, Italia, Spania, Polonia, Marea Britanie, SUA, Austria şi Rusia, toate aflate în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT). În fiecare lucrează câte o persoană, mai puţin în cea din Spania, care are doi angajaţi. Cheltuielile pentru fiecare reprezentanţă în parte sunt în jur de 5.000 de euro lunar, după cum spunea recent preşedintele ANT, Răzvan Filipescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor