Grup specializat în traficarea migranţilor, destructurat de DIICOT. Liderul ar fi un austriac

(Facebook)

Procurorii DIICOT Arad împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi poliţiştii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au demarat, luni, 35 de percheziţii domiciliare în judeţele Arad, Bihor, Brăila, Dolj şi Vrancea, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

De asemenea, sunt puse în executare 43 de mandate de aducere.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada martie 2023 - ianuarie 2024, 30 de suspecţi, cetăţeni români şi străini provenind din Siria, Afganistan, Bangladesh, Filipine, Nepal, Egipt, Turcia, Bielorusia, Italia şi Austria, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop traficul de migranţi.

Potrivit DIICOT, migranţii au fost racolaţi, în principal, din Bucureşti şi Timişoara, din rândul celor care deţin permise de şedere/vize de muncă, fiind adăpostiţi în municipiile Timişoara, Arad şi Oradea, până în momentul în care era organizată trecerea, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinaţia finală Europa de Vest.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranţi.

Liderul grupării ar fi un cetăţean austriac, în timp ce un “locotenent” este din Siria, altul din Afganistan, iar un alt lider este din Bangladesh. Membrii grupării racolau migranţi care fie intrau ilegal din Serbia, fie aveau documente şi cerere de azil şi se aflau în centre pentru refugiaţi din România, relatează Press Alert.

Conform site-ului citat, preţul pentru trecerea unui migrant era de 3.000 euro şi chiar în timpul percheziţiilor a fost descoperit un grup de migranţi care urma sa părăsească ţara. Migranţii erau scoşi din ţară fie prin metodele clasice – peste fâşia verde, pe câmp, sau ascunşi în tiruri – dar şi ascunşi în trenurile de marfă, cu plecare de la Oradea. Destinaţia finală era ori Austria, ori Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne