HotNews: Contracte de milioane de euro de la primăria condusă de Piedone pentru un apropiat al acestuia, fost poliţist condamnat pentru corupţie şi prezent în vacanţe cu Nuţu Cămătaru

Cristian Popescu Piedone şi Ionel Tucmuruz
Cristian Popescu Piedone şi Ionel Tucmuruz (HotNews)
Ana Ion
05.04.2024

Magic Star Security, firma de pază preluată de soţia fostului poliţist Ionel Tucmuruz după ce soţul a fost condamnat, a câştigat mai multe contracte pentru paza şcolilor şi parcurilor din Sectorul 5. Valoarea celor mai mari contracte publice ale Magic Star cu primăria condusă de Cristian Popescu Piedone însumează 61 milioane lei (12 milioane de euro), conform SEAP, relatează HotNews.

  • Ionel Tucmuruz, fost adjunct al Secţiei 14 de Poliţie din Capitală, a fost condamnat în 2018 la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă, infracţiune de corupţie, cu suspendarea executării condamnării.
  • În 2010, Tucmuruz a fondat firma de pază Magic Star Security. Când au apărut problemele penale, „dar din cauza problemelor mele de sănătate”, susţine el, firma a fost trecută pe numele soţiei sale.
  • Magic Star Security asigură acum paza în 55 de şcoli şi licee şi în 71 de parcuri, locuri de joacă şi spaţii verzi. Contractele cele mai mari au fost câştigate după ce Cristian Popescu Piedone a fost ales primar.
  • În prezent, fostul poliţist apare la evenimentele politice ale PUSL cu Piedone. Pe site-ul PUSL, Tucmuruz e prezentat drept secretar general adjunct al partidului. Oamenii din PS5 îl numesc pe Tucmuruz „consilier al primarului”.
  • Într-un dialog cu Hotnews.ro, Tucmuruz a confirmat poziţia oficială din partid: „Sunt secretar general adjunct la partid, dar nu consilier al primarului, însă ne ştim de mulţi ani”.

Joi, 8 februarie 2024, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 şi preşedinte al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), şi-a anunţat fiul drept preşedinte al filialei Sector 5 din acelaşi partid. La eveniment, în poza oficială a PUSL (partid fondat de Dan Voiculescu), chiar în spatele lui Piedone apare un bărbat în costum elegant, cu o cravată roşie, strălucitoare. Bărbatul este Ionel Tucmuruz, secretarul general adjunct al partidului.

În 2021, cu trei ani înainte de fotografia recentă de la partidul condus de Piedone, Tucmuruz a fost surprins în imagini într-o vacanţă în Egipt alături de Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, dar şi de manelistul Vali Vijelie.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor