Încă un senator de-al lui Dan Diaconescu a dezertat la PSD

Loredana Diacu
04.11.2013

Încă un senator pleacă din partidul lui Dan Diaconescu. Luni, senatorul de Teleorman Florinel Dumitrescu şi-a anunţat, în debutul şedinţei plenului Senatului, demisia din grupul PP-DD.

Florinel Dumitrescu urmează să activeze pe viitor în cadrul grupului senatorial al PSD, informează pesurse.ro

Peste 20 de parlamentari au dezertat în ultima vreme de la PP-DD, ceea ce l-a făcut pe liderul deputaţilor PP-DD, Daniel Fenechiu să anunţe, pe 14 octombrie, că partidul îi va acţiona în instanţă pe senatorii traseişti şi le va cere celor ce au migrat la alte partide politice câte 2.000.000 de euro despăgubiri, conform unei convenţii pe care aceştia au semnat-o înainte de alegerile pentru Parlament.

"E limpede că trădarea este la loc de cinste în politica românească, iar acest fenomen nu ne-a ocolit nici pe noi. Se pare că meteahna întipărită în rândul partidelor aflate la putere, de a racola parlamentari, nu ne-a ferit de plecările din PP-DD. Cei care au plecat, au plecat pentru o falsă promisiune neîndeplinită nici până astăzi. Anterior campaniei pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat a semnat o convenţie cu PP-DD, ca în cazul în care părăseşte partidul să plătească două milioane de euro. Am decis activarea acestor clauze şi ne vom adresa de luni instanţei, iar primul proces va fi cel al lui Tudor Barbu" anunţau la jumătatea lunii octombrie liderii PP-DD.

O parte dintre senatorii PP-DD au fost momiţi cu bani la alte partide, declara în octombrie pentru Gândul, liderul senatorilor PP-DD, Haralambie Vochiţoiu.

Vochiţoiu a dat exemplul senatorului Iulian Cristache, care a recunoscut că i s-au promis 120.000 de euro în schimbul plecării din PP-DD.

"Cea mai mare pe care a auzit-o este de 300.000 de euro", a declarat şi Dan Diaconescu, adăugând că alţii au trădat şi pentru mai puţin. Astfel, fără să dea nume, Diaconescu a menţionat cazul unui senator care a schimbat partidul după ce i s-a promis o vitrină cu savarine în hol la Parlament.

"Domnul era un înger de-al nostru, i s-au promis nişte vitrine frigorifice cu savarine acolo în holul Casei Poporului, acum nu ştiu dacă i le-au şi dat. Dar să crezi într-o promisiune a USL-ului este o naivitate", a tras un semnal de alarmă fondatorul PP-DD.

Se pare însă că nici ameninţările cu instanţa şi nici semnalele de alarmă ale lui Dan Diaconescu despre savarinele neonorate ale USL nu îi opresc pe traseişti să plece din partid.

Drept dovadă stă plecarea lui Florinel Dumitrescu care comentând la începutul lui octombrie plecarea colegilor săi declara că va sta alături de partidul ce l-a trimis în Parlament …până la moarte. Întrebat dacă ia în calcul un posibil transfer politic la social democraţi, acesta a răspuns că nu va face acest lucru şi indiferent de cum vor evolua lucrurile va rămâne „fidel lui Dan”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor