India recomandă turistelor să nu poarte fuste

Femei din India
Femei din India (Google image)

Ministrul indian al Culturii şi Turismului, Mahesh Sharma, a declarat luni, 29 august, că Guvernul oferă broşuri turistice de bun venit în care le este recomandat turistelor, printre altele, să "nu poarte fuste".

"Vizitatorii care sosesc la aeroport, primesc un "pachet de bun venit" cu un card pe care este menţionat ce pot face şi ce nu", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă la Agra, în nordul Indiei - zona în care se află Taj Mahal - susţinute luni de presa locală.

Sharma a explicat că se recomandă turistelor "să nu circule noaptea în oraşe mici, să nu poarte fuste şi să facă o fotografie a actelor vehiculului după care să le trimită unui prieten".

Fiind întrebat de reporterii de la conferinţa de presă, de ce aceste indicaţii referitoare la fuste, ministrul şi-a clarificat cuvintele declarând că intenţia sa nu a fost să le spună vizitatoarelor cu ce să se îmbrace, ci a menţionat doar existenţa diferenţelor religioase şi culturale din India.

"Respectarea lăcaşurilor de cult - dacă se merge în anumite locuri de cult capul trebuie acoperit, în altele se scot pantofii -asta este ceea ce am spus", a declarat ministrul Mahesh Sharma.

În replică, primarul din Delhi şi lider al opoziţiei, Arvind Kejriwal, a declarat pe Twitter că "femeile au avut o mai mare libertate de a purta hainele alese de ele în epoca Vedelor (textele sacre indiene care se presupune că au fost scrise cu mai mult de trei mii de ani în urmă) decât pe timpul guvernului lui Modi".

Societatea indiană este foarte sensibilă la atacurile asupra femeilor, mai ales din decembrie 2012, când o tânără studentă a fost violată în grup în New Delhi - pe un autobuz care circula în mod normal - şi care a murit câteva zile mai târziu din cauza rănilor. Acest oribil viol a generat un val de proteste fără precedent în ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură