Seria violurilor oribile din India continuă

Femeile din India continuă să fie victime ale unor violuri brutale în grup.
Membrii comunităţii indiene Dalit protestează împotriva violenţei sexuale, în oraşul Rohtak, India.
Membrii comunităţii indiene Dalit protestează împotriva violenţei sexuale, în oraşul Rohtak, India. (Captură Foto)
Andrei Popescu
20.07.2016

Femeile din India au ieşit pe străzi pentru a protesta după ce o studentă la universitate, violată în grup cu trei ani în urmă, a fost din nou atacată de aceeaşi bărbaţi pentru că a depus plângere pentur primul caz. Bărbaţii au abandonat-o în tufişuri, aproape moartă.

Fata, în vârstă de 20 de ani, a declarat că a fost ridicată de pe stradă de către aceeaşi bărbaţi, urcată într-un autovehicul, unde a fost atacată şi ameninţată cu moartea dacă va depune vreo plângere din nou, a transmis Washington Post în 17 iulie. Un trecător a găsit victima în tufişuri, abia respirând, în oraşul Rohtak.

“Plecam de la facultate când i-am văzut”, a declarat fata. “Erau aceeaşi cinci bărbaţi. Mi-a fost foarte frică. M-au urcat cu forţa în autovehicul. Au încercat să mă ştranguleze. Mi-au spus că îmi vor ucide tatăl şi fratele”.

Femeia, care nu a fost identificată de autorităţi, face parte din casta Dalit, cel mai coborât nivel social în India. Castele sunt interzise de către Constituţie, dar practica discriminatorie este răspândită. Cei cinci bărbaţi acuzaţi de viol în grup sunt membri ai unor caste superioare.

Atacul iniţial asupra femeii a avut loc în oraşul Bhiwani. Familia acesteia a declarat că a fost forţată să se mute în Rohtak după ameninţările făcute de bărbaţii acuzaţi de victimă.

Doi dintre cei cinci bărbaţi au fost arestaţi pentru atacul iniţial dar au rămas în libertate pe cauţiune. Aparent, femeii nu i s-a oferit niciun fel de protecţie din partea poliţiei.

Familia ei a declarat că atacatorii au făcut presiuni pentru a rezolva cazul prin bani, în timp ce femeia a continuat să ăncerce să îi aducă în faţa Justiţiei.

Ca urmare oraşul Rohtak a fost scena unor proteste stradale, demonstrantele cerând arestarea imediată a celor cinci bărbaţi acuzaţi.

În ciuda valului tot mai mare de nemulţumiri publice, atacurile sexuale oribile cu care India a speriat comunitatea internaţională au continuat, chiar şi după ce o studentă la medicină a fost violată în grup şi ucisă într-un autobuz din Delhi în urmă cu patru ani.

În martie 2016, o femeie de 28 de ani a fost violată în grup în faţa fetiţei sale de ani în oraşul Shishgarh, în statul nordic indian Uttar Pradesh. Atacatorii săi i-au ucis şi un copil nou născut.

Apoi, în mai 2016, doi bărbaţi au fost arestaţi după ce o fetiţă de 15 ani a fost violată în grup şi ucisă. Trupul ei a fost descoperit atârnat de un copac, pentru a face ca moartea ei să pară o sinucidere.

În iunie, cinci bărbaţi condamnaţi pentru violarea unei turiste daneze în Delhi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Dar pedepsele cu închisoarea sunt rareori atât de lungi, de multe ori făptaşii scăpând nepedepsiţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor