Instituţiile de stat din R. Moldova nu vor mai fi păzite de companii private

Agenţi de pază particulară Bercut din R. Moldova
Agenţi de pază particulară Bercut din R. Moldova (facebook.com)

Executivul de la Chişinău a aprobat miercuri, 25 septembrie, o iniţiativă legislativă care stabileşte că obiectivele de importanţă strategică a statului nu vor mai putea fi păzite de companiile private.

Paza particulară se va interzice la ministerele şi structurile organizaţionale din sfera lor de competenţă; autorităţile administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaţionale, inclusiv instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat; autorităţile publice autonome; obiectivele de păstrare şi depozitare a armelor, muniţiilor, materialelor explozibile şi substanţelor radioactive; obiectivele de păstrare şi depozitare a substanţelor narcotice, psihotrope şi a precursorilor (cu excepţia instituţiilor medicale şi farmaciilor private); instanţele judecătoreşti şi procuratura; întreprinderile de stat şi/sau societăţile comerciale cu capital de stat şi cele cu capital social majoritar de stat.

„Este un proiect de lege care o să ne ajute să mai dezmembrăm o schemă de corupţie alcătuită de regimul oligarhic. Foarte multe instituţii de stat erau „păzite” de firmele lui Plahotniuc sau ale oamenilor lui.

Aceste contracte erau atribuite într-un mod foarte dubios iar modul în care erau păzite aceste instituţii am simţit şi noi pe pielea proprie”, a declarat Maia Sandu în cadrul şedinţei de guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe