Judecătoria Chişinău refuză să-l aresteze preventiv pe vicepreşedintele CSJ, bănuit de spălare de bani

Oleg Sternioală, judecător al CSJ din Moldova
Oleg Sternioală, judecător al CSJ din Moldova (cotidianul.md)

Vicepreşedintele Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) din Republica Moldova, Oleg Sternioală, bănuit de spălare de bani în proporţii deosebit mari a fost lăsat miercuri seară să plece acasă, după ce a petrecut două zile în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Potrivit presei moldovene, Judecătoria Chişinău a respins demersul procurorilor anticorupţie privind plasarea judecătorului în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Decizia a fost luată în lipsa magistratului, care a refuzat să se prezinte în instanţă. Decizia Judecătoriei Chişinău este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău în termen de 3 zile.

Procurorii susţin că Oleg Sternioală a acumulat împreună cu membrii familiei sale, venituri de circa 7 milioane de lei (pe parcursul unei perioade de referinţă). În aceeaşi perioadă, acesta împreună cu membrii familiei sale a cumpărat bunuri de lux în valoare de circa 13,8 milioane de lei. Astfel, oamenii legii suspectează că diferenţa de circa 6,7 milioane dintre veniturile şi cheltuielile judecătorului constituie bunuri ilicite, tăinuite, iar natura şi originea acestora ar fi deghizată prin transcrierea dreptului de proprietate pe terţe persoane.