Jurnalist ucrainean omorât într-un atentat în centrul Kievului

Scena atentatului asupra jurnalistului Paul Şeremet la Kiev, 20 iulie 2016
Scena atentatului asupra jurnalistului Paul Şeremet la Kiev, 20 iulie 2016 (Kiev Post)
Andrei Popescu
20.07.2016

Jurnalistul Paul Seremet a fost omorât într-o explozie de autovehicul în Kiev, în dimineaţă zilei de 20 iulie 2016, transmite Ukrainska Pravda, redacţie ziarului pentru care lucra ziaristul.

Autovehiculul, în proprietatea Olgăi Prytula, a explodat în momentul în care Seremet se afla la volan, la 7:45 ora locală, în centrul capitalei ucrainene.

Paul Seremet, în vârstă de 44 de ani, era un jurnalist bielorus şi moderator de televiziune care lucra de mai mulţi ani în afara Bielorusiei - inclusiv pentru Russia TV - şi care se mutase de câţiva ani în Kiev.

Un martor al incidentului, care vindea fructe la un chioşc din apropiere, a declarat că explozia a fost atât de puternică încât părţi din autovehicul au ajuns în apropierea gheretei.

Procurorul General al Ucrainei, Iuri Lutsenko, a declarat că în urma informaţiilor de primă mână, jurnalistul a fost omorât de explozia unei bombe. “Este vorba de o crimă” a scris Lutsenko într-o postare pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor