Epoch Times România

Kelemen Hunor, întrebat dacă etnicii maghiari sunt mulţumiţi de mandatele preşedintelui Iohannis

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Facebook - Kelemen Hunor)
Ana Ion
20.04.2024

Liderul UDMR Kelemen Hunor susţine că etnicii maghiari sunt nemulţumiţi de preşedintele Klaus Iohannis.

„Dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare”, a spus liderul UDMR la Prima TV, potrivit G4Media.

Întrebat, în emisiunea Insider politic, dacă etnicii maghiari sunt mulţumiţi de mandatele preşedintelui Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a răspuns:

„Nu prea. El a avut o susţinere extraordinar de mare la primul mandat, dar dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare. Iohannis nu mai are perspectivă politică în România, nu mai poate să fie preşedinte, şi atunci oamenii nu mai spun mare lucru. Dar dacă din varii motive se aduce în discuţie persoana lui Iohannis, atunci dezamăgire, asta se simte”, a spus liderul UDMR.

Întrebat ce aşteptări are de la viitorul preşedinte al României, liderul UDMR a susţinut că acesta trebuie să fie în stare să unească oamenii şi să se implice mai mult atât în dezbaterile publice cât şi în cele internaţionale.

„Să fie în stare să unească oamenii, nu să meargă spre dezbinare. Polarizare mai mare n-a fost, poate din anii 90, în societatea românească aşa cum e astăzi. Să încerce să fie preşedintele fiecărui om, să fie extrem de implicat şi, mai ales în politica externă, să fie vizibil, o personalitate care pune amprenta în relaţiile internaţionale. Aştept de la preşedinte o implicare mult mai mare în dezbaterile publice, o implicare mult mai mare în relaţiile internaţionale. Vrei, nu vrei, Schengen-ul este pe umerii preşedintelui. Nu poate scăpa nici Iohannis de acest eşec”, a spus Hunor.

Întrebat dacă ratarea aderării depline la spaţiul Schengen este un eşec al preşedintelui Iohannis, Kelemen Hunor a răspuns: „Absolut. În Consiliul European, el merge. Nu merge nimeni în locul lui”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor