Lider USR, după trădarea PNL şi a lui Iohannis: N-au mai putut păstra hăţurile decât dând toate cărţile pe faţă

Tudor Benga
Tudor Benga
Andrei Pricopie
10.11.2021

Deputatul USR Tudor Benga a opinat că, deşi situaţia nu arată deloc roz acum pe scena politică, după ce PNL i-a trădat pe români şi s-a "logodit" cu PSD, este în continuare "în puterea noastră să stabilim traiectoria pe mai departe, chiar dacă lehamitea şi debusolarea momentului sunt perfect de înţeles".

"Deşi percep şi eu din plin debusolarea părţii din societate pe care o reprezint, continui să sper că nu va fi nici ăsta capătul lumii. Sigur, e o trădare de proporţii epice a electoratului, şi din partea preşedintelui Iohannis şi din partea PNL. Şi e o trădare ce doare cu atât mai mult cu cât societatea vine oricum după nişte ani, mulţi, de luptă şi rezistenţă permanentă. E genul de lovitură menită să distrugă orice speranţă şi din păcate, pentru unii, nu ştim încă cât de mulţi dar cu siguranţă nu puţini, le-o va şi distruge definitiv. Însă eu continui să cred că bătălia nu e nici pe departe încheiată şi că ceea ce se doreşte a fi un show de forţă (super majoritatea, proiectul de guvernare pe 7 ani, declaraţiile de intenţie privind modificarea Constituţiei) este de fapt o dovadă de slăbiciune a establishmentului. N-au mai putut păstra hăţurile decât dând toate cărţile pe faţă", a precizat Tudor Benga.

În opinia liderului USR, acest lucru în sine e de fapt un progres faţă de ce aveam în urmă cu 6 sau 7 ani, darămite acum 13-14.

"Desigur, e complet debusolant faţă de ce speram să avem, însă în sine pasul ăsta ticălos, acest nou USL la mai puţin de un an de la alegerile din decembrie 2020, nu înseamnă că suntem iremediabil blestemaţi pentru eternitate. Şi nici blestemaţi pentru încă o generaţie, cum de fapt ne e foarte teamă multora dintre noi, inclusiv mie. PSD şi PDL s-au pupat pe gură asumat şi-n public în 2008, cu binecuvântarea mai mult sau mai puţin făţişă a preşedintelui Băsescu. PNL şi PSD s-au căsătorit în primul USL din 2012 fără nici o greaţă. Fuziunea PDL -PNL din 2014 nici nu a mai trezit cine ştie ce introspecţie dincolo de activul de partid şi analiştii politici ai momentului. Că azi PNL-ul fuzionat şi PSD se iau iar cu acte în regulă cu binecuvântarea părintească a preşedintelui Iohannis nu e nici pe departe vreo mare premieră în istoria curvăsăraiului politic românesc", a declarat Tudor Benga.

În viziunea deputatului, politica românească e un permanent carusel de trădare, curvăsăraie şi pivotări obscene la 180 de grade şi, cu toate acestea, societatea şi ţara au mers înainte.

"România e indiscutabil mai prosperă decât era acum 15 ani, societatea e indiscutabil mai activă şi conectată decât era atunci, ţara e indiscutabil mai aproape de lumea occidentală azi decât era atunci la momentul aderării la UE. Şi toate astea deşi clasa politică în permanenţă s-a scăldat în trădări şi curvăsăraie, toate astea deşi establishmentul în permanenţă şi-a apărat cu dinţii controlul. Dar da, exasperarea e astăzi indiscutabil mai mare, iar sentimentul de istorie veşnic repetată e mai acut decât oricând. Nimic din ce trăim azi, după această nouă logodnă PSD-PNL, nu e ceva ce nu am mai văzut sau nu am mai supravieţuit noi ca societate. Nimic din ce trăim azi nu e nici definitiv, nici absolut decisiv pentru traiectoria României", a afirmat Tudor Benga.

Singurul pericol cu adevărat existenţial pentru România, pe care îl vede liderul USR, este ca din nou să plece jumate sau un milion de oameni în afară. Dacă lucrul acesta se întâmplă, atunci da, lucrurile pot intra într-un vârtej devastator.

"Dacă lucrul acesta nu se întâmplă însă, sau dacă fenomenul are proporţii rezonabile, atunci e doar o chestiune de timp până când vom întoarce înapoi roata şi vom zvârli la coşul de gunoi al istoriei încă un contigent de ticăloşi duplicitari care s-au crezut Mesia, vezi Crin Antonescu, Victor Ponta, şi compania. Există nişte forţe gravitaţionale în ţara asta care nu mai pot fi controlate de politic oricâte flic-flac-uri şi şpagaturi ar face. S-au adunat suficiente resurse independente în societatea asta în ultimii 20 de ani încât nu o mai poţi manevra cum o manevrau Iliescu şi FSN-ul acum 30. Singurul pericol cu adevărat existenţial e ca noi, individual, să renunţăm definitiv şi să plecăm. Unii o vor face, eu sper însă că o mare parte nu. Întâmplarea face că eu m-am întors în ţară, după ani de zile de Diaspora, fix în toamna 2012, când atmosfera era similar de sumbră şi în mare parte tot din cauza unui USL ce părea atotputernic şi definitiv. Vom trece şi de hopul ăsta, indiferent cât pare el de sufocant azi, cu condiţia să nu renunţăm prematur", a adăugat Tudor Benga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor