Liderii Blocului ACUM şi-au depus mandatele de deputaţi. Năstase: Ne-am asumat cea mai grea povară a unui Guvern din întreaga istorie a R. Moldova

Aşa cum au promis în campania electorală, în curând noua guvernare va anula sistemul mixt, revenind la sistemul proporţional care urmează a fi îmbunătăţit semnificativ, inclusiv prin facilitarea votului în diasporă, a menţionat Maia Sandu.
Andrei Năstase şi Maia Sandu
Andrei Năstase şi Maia Sandu (gov.md)

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, şi ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, lideri ai Blocului ACUM Platforma DA şi PAS, au anunţat luni, 8 iulie, pe pagina lor de Facebook, că îşi depun mandatul de deputaţi în Parlament, obţinut în urma alegerilor din 24 februarie.

„Din păcate, din cauza sistemului mixt prost gândit şi prost implementat de PD, Parlamentul va avea, pentru o perioadă de câteva luni, mai puţin de 101 deputaţi aşa cum prevede Constituţia. Şi asta se întâmplă din cauza lipsei totale de responsabilitate a PD-ului, dar şi a dorinţei bolnave de putere a lui Plahotniuc”, se arată în postarea premierului.

Când au impus sistemul mixt, democraţii s-au gândit la un singur lucru, menţionează Sandu, adăugând că aceştia nu şi-au dorit decât să se menţină la putere împotriva dorinţei cetăţenilor. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripţii, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei, aşa cum nu au contat cetăţenii, a menţionat premierul. ”În pofida tuturor şiretlicurilor, poporul i-a pedepsit şi i-a alungat de la putere”.

„Desigur, aşa cum am promis, în curând vom anula sistemul mixt, vom reveni la sistemul proporţional pe care-l vom îmbunătăţi semnificativ, inclusiv prin facilitarea votului în diasporă. Cetăţenilor din diasporă, care mi-au acordat votul şi m-au sprijinit printr-o mobilizare exemplară, le promit că voi face tot ce pot pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor aici, acasă, dar şi a celor care domiciliază în afara ţării”, a mai scris Maia Sandu.

La rândul său, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a specificat că atunci când le-a cerut cetăţenilor din circumscripţia 33, votul de încrederea pentru a-i reprezenta în Parlament, s-a angajat să lupte pentru reclădirea în Republica Moldova a democraţiei şi a statului de drept, alături de toţi cei care îşi doresc să trăiască într-o ţară în care demnitatea umană şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor să reprezinte reperul călăuzitor al acţiunilor instituţiilor statului.

„Alături de doamna prim-ministru Maia Sandu mi-am asumat probabil cea mai grea povară a unui Guvern din întreaga istorie a tânărului stat Republica Moldova: să redăm oamenilor speranţa. Ceea ce eu m-am angajat pentru cetăţenii din circumscripţia 33 voi încerca să fac spre binele tuturor cetăţenilor din această ţară, în calitate de viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne”, se arată în mesajul lui Andrei Năstase.

Acesta a mai specificat că spre deosebire de reprezentanţii regimului oligarhic, noua guvernare promite că va fi model de respectare a Constituţiei şi a legilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe