“M-a luat de gât. Mi-a aplicat nişte lovituri după cap” – Elev de 12 ani îşi acuză profesoara că l-a lovit în plină oră

Sală de clasă
Sală de clasă (Facebook/SimionHancescu)

Un elev de 12 ani din localitatea argeşeană Sălătrucu a ajuns la spital după ce profesoara acestuia l-ar fi lovit de mai multe ori. Poliţia a deschis o anchetă, iar Inspectoratul Şcolar a cerut şi o cercetare disciplinară, relatează Observator.

Potrivit sursei citate, incidentul ar fi avut loc la ora de Educaţie Socială, la clasa a şaptea. Băiatul s-ar fi aplecat să îşi ia de jos un pix, iar o colegă i-a făcut o glumă. Profesoara s-a enervat şi i-a acuzat că îi deranjează ora.

Elevul spune că profesoara l-ar fi dus în spatele clasei şi l-ar fi lovit cu pumnul, însă aceasta neagă acuzaţiile.

Când mama a venit să îl ia pe băiat de la şcoală, acesta i-a spus că a fost lovit, iar colegii au confirmat. Părinţii au anunţat poliţia.

O oră mai târziu, părinţii au chemat ambulanţa şi băiatul a fost dus la spitalul din Curtea de Argeş şi apoi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

“Doamna recunoaşte că a fost o altercaţie. Nicidecum cum susţin părţile vătămate. Ar fi luat după cap, gât pe elev şi l-a pus în bancă pentru că între cei doi ar fi existat o altercaţie”, a declarat directorul şcolii, Ţache Cristian.

La rândul său, tatăl băiatului a declarat:

“Mi-a spus: tati, m-a luat de gât, mi-a dat două palme. M-a luat de gât, târându-mă în ultima bancă, şi acolo mi-a aplicat nişte lovituri după cap. Cu o mână mă ţinea de cap şi cu una îmi dădea după cap. Am crezut că o să mor, aşa îmi spunea copilul. Am crezut că nu o să mai scap din loviturile ei. Lovea foarte repede şi foarte tare. În urma investigaţiilor, copilul prezintă urme de lovire la cervicală şi cervicala inflamată.

Conform site-ului citat, profesoara a fost audiată de poliţişti şi, pe moment, nu va mai preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne