Maia Sandu: Plahotniuc, un dictator consacrat. Alegerile parlamentare ar putea fi inutile

Decizia CSJ nu mai poate fi atacată, dar chiar şi aşa este una ilegală aşa cum au fost şi celelalte privind invalidarea alegerilor, iar o decizie ilegală poate întotdeauna să aibă un revers, consideră preşedinta PAS, punctând că nu trebuie permis ca această situaţie să intre în normalitate.
Maia Sandu, preşedinta PAS (Epoch Times România)
Maria Maevschi
26.06.2018

Decizia Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) luată luni, 25 iunie, privind invalidarea mandatului lui Andrei Năstase în calitate de primar general al municipiului Chişinău înseamnă, în opinia liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, sfârşitul democraţiei în Republica Moldova, specificând că nu exagerează declarând asta.

”Această decizie înseamnă sfârşitul democraţiei în Republica Moldova şi nu exagerez. Ca să fie foarte clar, astăzi un dictator consacrat ne-a spus că nu mai contează votul cetăţenilor. El a zis că nu mă interesează ce vor cetăţenii acestui stat, comunitatea internaţională, Guvernul SUA, UE şi toţi ceilalţi care încearcă de mai mulţi ani să ne ajute să construim un stat democratic”, a declarat Mai Sandu în cadrul emisiunii ”În Profunzime” de la Pro TV.

În context, Sandu a afirmat că cel mai important acum este ca cetăţenii să reziste, punctând că pentru ea e foarte clar că liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc are programul lui, renunţând la toate fineţurile şi făcând ce ştie el mai bine, ”îşi promovează propriile lui interese trecând peste orice lege şi orice regulă”.

”Suntem într-un regim total nedemocratic, dictatorial şi respectiv, acţiunile noastre trebuie să pornească de aici, ceea ce înseamnă nesupunere şi rezistenţă. Vom transmite acestei guvernări semnale foarte clare că noi nu tolerăm aceste lucruri”, a adăugat preşedinta PAS.

Deşi decizia Curţii Supreme de Justiţie este una finală şi nu mai poate fi atacată, este una ilegală aşa cum a fost şi în primă instanţă şi în a doua şi în a treia, iar o decizie ilegală poate întotdeauna fi reversată, consideră Sandu, punctând că nu trebuie permis ca această situaţie să intre în normalitate.

Mai mult decât atât, politiciana a menţionat că odată ce cel care se află în spatele acestei decizii ilegale de nevalidare a alegerilor nu a reacţionat nici la numărul mare de oameni care a ieşit duminică în stradă, nici la mesajele dure care vin din Occident, ”înseamnă că avem de-aface cu un om iraţional, ceea ce îl face periculos”.

”Noi avem un caz dificil, pentru că el este un om iraţional care deţine foarte multă putere şi prezintă riscuri majore pentru noi toţi. E clar că lui Plahotniuc nu i-a plăcut rezultatul acestor alegeri, nu este încântat de persoana dlui Andrei Năstase şi a hotărât că e timpul să ne spună că părerea lui cântăreşte mai mult decât votul celor peste 200 mii oameni care au votat. Acest om ne-a declarat nouă război şi ne-a declarat război pe faţă ca să fie clar pentru toţi cetăţenii RM”, a punctat Maia Sandu.

În contextul alegerilor parlamentare din toamnă, liderul PAS consideră că, prin această decizie, Plahotniuc ar încerca să transmită mesajul că nu va mai fi nevoie de acele alegeri, ”pentru că el este singurul care decide, şi cu asta s-a terminat democraţia în RM”, iar cei din anturajul lui Plahotniuc şi de la PD abia acum ”încep să realizeze cât de iraţional este coordonatorul lor şi nu cred că se mai simt atât de bine şi protejaţi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor