Maria Ciobanu, către guvernare: Construiţi o puşcărie în care ani la rând să depănaţi amintiri

Maria Maevschi
25.06.2018

Prezentă la protestul din centrul Chişinăului, deputata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Maria Ciobanu le-a propus celor de la guvernare să renunţe la proiectul construirii unei arene sportive la Chişinău, şi să înceapă, în regim de urgenţă, să construiască o puşcărie în care împreună să depene amintiri zeci de ani la rând.

În contextul protestelor care au loc la Bucureşti, politiciana a specificat că dincolo de Prut, la o aruncătură de băţ, românii protestează împotriva guvernării, apărând justiţia care nu se vrea politizată şi subjugată de politicienii penali, iar la Chişinău, moldovenii protestează împotriva unei justiţii care a făcut corp comun cu ”hoţii din politica de pe Bâc”, justiţie care a participat activ la cele mai mari jafuri de proporţii aducând cetăţeanul simplu la sapă de lemn.

”Anual, statul este obligat să plătească sume exorbitante la CEDO pentru deciziile măgăreşti ale magistraţilor de Curte. Culmea neruşinării şi a pierderii simţului omenesc este furtul votului nostru, umilirea noastră de către nişte lingurari care nu se mai satură de mâncat şi care nu au nimic în comun cu justiţia. Ei sunt cei care trebuie blamaţi. Afară mişeilor din sistem. Andrei Năstase este primarul nostru legitim”, a declarat Maria Ciobanu în timpul protestului.

În context, Maria Ciobanu a venit cu un mesaj clar pentru majoritatea parlamentară de la Chişinău, cerându-le să nu scuipe ”pământul plămădit cu sângele şi întărit cu oasele înaintaşilor noştri”.

”Noi nu mai avem ce pierde, voi aveţi de ales, ori vă cărăbăniţi, ori toţi la puşcărie. Trebuie să plătiţi pentru ceea ce faceţi. Nu construiţi arene, nu veţi avea nevoie de ele, construiţi în regim de urgenţă o puşcărie spaţioasă în care procurori, judecători, politicieni corupţi până în măduva oaselor să depănaţi amintiri împreună zeci de ani la rând”, a adăugat Ciobanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor