Marţi, trei ceasuri bune pentru PNL? Liderii liberali îşi vor alege conducerea interimară

Rămaşi fără preşedinte după ce Gorghiu şi-a depus mandatul în urma rezultatelor slabe obţinute la alegerile parlamentare, liberalii se întrunesc marţi pentru a decide cine va ţine frâiele partidului până la alegerea noului lider.
Raluca Turcan Deputat PDL
Raluca Turcan Deputat PDL (Epoch Times România)

Liderii PNL se întrunesc, marţi, în şedinţa Biroului Politic Naţional pentru a-şi alege conducerea interimară, după ce Alina Gorghiu a renunţat la şefia partidului, în urma eşecului în alegeri.

Cu o zi înainte, Alina Gorghiu care, înainte de alegeri promisese că va demisiona dacă partidul său nu va obţine în alegeri un scor care să-i permită să dea premierul, a anunţat că îşi depune mandatul şi că şi alţi lideri liberali îi vor urma exemplu.

Ea a mai spus că Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni marţi, unde va propune convocarea Convenţiei Naţionale pentru luna februarie.

De altfel, potrivit unor surse liberale citate de Hotnews, şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan precum şi preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, ar fi demisionat luni din funcţii. Adriana Săftoiu a anunţat şi ea că a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal iar preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, a susţinut că marţi, la Biroul Politic Naţional al PNL, îşi va depune mandatul de preşedinte al filialei liberale din judeţul Olt din cauza rezultatelor 'nemulţumitoare' obţinute de partid în judeţ.

Mai radical decât colegii săi, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a propus, luni, dizolvarea Biroului Politic Naţional al PNL, prin demisia de onoare a tuturor membrilor sâi, în frunte cu Gorghiu, organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, până la finele lunii februarie 2017, ''dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu preşedintele partidului, demisia tuturor preşedinţilor de filiala care au obţinut un scor mai mic de 30%, ''deci inclusiv a subsemnatului'' (Nicolae Robu, n.r.), constituirea unui BPN interimar format din toţi preşedinţii de filială care au obţinut un scor mai mare decât scorul mediu pe ţară al partidului, ''plus actualul preşedinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne''.

Tot în cursul zilei de ieri, mai exact luni seara, Gorghiu a avut discuţii cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media naţională la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte posibilul lider interimar, potrivit unor surse citate de Mediafax, numele vehiculate ar fi Raluca Turcan, Mircea Hava şi Gheorghe Flutur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne