Medicul, despre Sorin Oprescu: "E schimbat, mai slab, mai puţin tonic"

Sorin Oprescu a fost consultat vineri de un medic cardiolog. La terminarea consultului, doctorul a evitat să precizeze dacă se impune ca edilul să fie transferat la spital, precizând însă că acesta este schimbat: mai slab şi mai puţin tonic.
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Sorin Oprescu
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Sorin Oprescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
26.09.2015

Medicul cardiolog Leonida Gherasim care l-a consultat vineri, pe Sorin Oprescu, aflat după gratii, pentru luare de mită. La ieşirea din Arestul Central, a declarat că primarul este "schimbat, mai slab, mai puţin tonic", relatează B1 TV.

În contextul în care Avocatul Poporului a declarat, după ce Justiţia i-a respins lui Oprescu cererea de eliberare din arest preventiv, că primarul trebuie internat în spital, medicul Gherasim a evitat să precizeze dacă pacientul său chiar are nevoie de o internare.

"Recomandările le-am făcut în scris şi nu se pot spune. Starea de sănătate se poate complica la orice persoană care are diabet sau factori de risc. Întâi am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discuţie cu medicul care îl supraveghea, o discuţie cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular”, a declarat medicul.

"E schimbat, mai slab, mai puţin tonic. Un bolnav cu angină poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani", a adăugat doctorul.

Medicul lui Sorin Oprescu, Leonida Gherasim, a ajuns vineri seară la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a-l consulta pe edilul suspendat al Bucureştiului. Întrebat dacă în urma consultului poate face recomandarea ca edilul suspendat să fie internat într-un spital civil, medicul a evitat să dea un răspuns clar rezumându-se să declare că ”orice consult medical se termină cu o recomandare, aşa va fi şi în această seară”.

Reamintim că Avocatul Poporului a anunţat vineri, zi în care instanţa a respins cererea lui Sorin Oprescu de a fi eliberat din arestul preventiv, că primarul suspendat al Capitalei "trebuie internat" la spital şi ţinut sub supraveghere, la secţia Cardiologie.

Victor Ciorbea a declarat că fostul primar poate face oricând un infarct. Potrivit sursei citate, Avocatul Poporului, care s-a autosesizat joi în legătură cu situaţia primarului, demarând o investigaţie pentru a vedea dacă acestuia îi sunt respectate dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii, a precizat că membrii comisiei au constatat că în arest nu există condiţiile medicale, aparatura de care un bolnav de inimă şi diabet are nevoie.

"Am avut acces la fişa medicală a domnului Oprescu care a fost întocmită în cabinetul medical, am vorbit cu doamna doctor, cu domnul Oprescu, care ne-a dat detalii. Concluzia este că este vorba despre o persoană cu o patologie încărcată înalt susceptibilă de a provoca o boală cardiovasculară. Toate acestea trebuie demonstrate sau urmărite în timp. Concluzia este că în cazul unui pacient cu o bogată încărcătură patologică trebuie urmărit şi deferit unei secţii de cardiologie", a declarat un membru al comisiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor