Mihai Donisan a scăpat de suspendarea provizorie

Conform hotărârii Agenţiei Naţionale Antidoping atletul român a scăpat de suspendare pentru testul pozitiv la Meldonium, el putând concura miercuri la Grad Prix-ul de la Zoetermeer (Olanda)
Mihai Donisan.
Mihai Donisan. (Paul Gilham / Getty Images)
Drăgoi Marius
22.06.2016

Săritorul în înălţime Mihai Donisan nu mai este suspendat pentru testul pozitiv la Meldonium, conform deciziei nr. 4/02.06.2016 a Agenţiei Naţionale Antidoping. Instituţia publică, cu personalitate juridică, cu autonomie decizională în activitatea anti-doping a precizat:

"Revocarea, la cererea sportivului, a suspendării provizorii impusă acestuia prin notificarea nr. 352/12.05.2016 şi însuşită în data de 16.05.2016, dată la care a început să-i curgă suspendarea provizorie.În situaţia în care se determină ulterior, pe baza rezultatelor studiilor de excreţie, că a utilizat substanţa la data de 1 ianuarie 2016 sau ulterior, (i) toate rezultatele obţinute în perioada în care suspendarea provizorie este revocată ar putea fi anulate şi premiile ar putea fi retrase şi (ii) perioada de suspendare impusă în final va începe cel mai probabil la data deciziei (luând în calcul perioada de suspendare deja efectuată)''.

''Decizia se comunică sportivului Donisan Mihai, Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, la care acesta este legitimat, Federaţiei Române de Atletism, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Federaţiei Internaţionale de Atletism, precum şi Agenţiei Mondiale Anti-Doping", se arată în încheierea deciziei, semnată de preşedintele Comisiei de audiere a sportivilor, Ioan Dobrescu.

Antrenorul sportivului român Sorin Matei a declarat că acesta va fi prezent miercuri la Grad Prix-ul de la Zoetermeer (Olanda), urmând ca vineri Consiliul Federaţiei Române de specialitate să ia o decizie cu privire la prezenţa lui Donisan la Balcaniada care se va desfăşura în 25 şi 26 iunie, la Piteşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor