Mihai Popşoi, despre continuarea slujbelor în biserici: Dodon este incapabil să ia decizii în situaţii de criză

Igor Dodon este preocupat de viitoarele alegeri, altfel ar fi găsit cum să convingă mitropolitul sau chiar patriarhul de necesitatea respectării carantinei de către toţi preoţii din Moldova, afirmă Mihai Popşoi.
Mihai Popşoi - ministrul de externe al Republicii Moldova (parlament.md)
Ştefan Sârbu
30.03.2020

Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi susţine că Republica Moldova are un preşedinte fricos şi incapabil să îşi asume decizii complicate în situaţii de criză pentru că se teme că la alegerile următoare biserica nu va mai munci cu atâta zel în favoarea sa. „Costurile acestei şovăieli le plătim deja cu toţii.”

„Ieri, peste 100 de biserici nu au respectat măsurile impuse de autorităţi şi au desfăşurat slujbele tradiţionale, a anunţat Ion Chicu. Premierul ameninţă deja a câta săptămână biserica cu pedepse, între timp avem cel puţin un preot infectat, care probabil a infectat mulţi enoriaşi”, scrie deputatul PAS pe pagina sa de socializare.

În opinia parlamentarului, Igor Dodon a aşteptat ca Putin să-i dea un mesaj lui Kiril, care la rândul său să ordone mitropoliţilor să oprească slujbele. Preşedintele a privit săptămâni în şir cum premierul Chicu neputincios încerca să convingă biserica să respecte regulile epidemiologice impuse de autorităţi. „Costul indiferenţei şi frici îl vom plăti cu toţii.”

În concluzie, Mihai Popşoi a ţinut să sublinieze că Igor Dodon este ghidat de viitoarele alegeri, altfel ar fi găsit cum să convingă mitropolitul sau chiar patriarhul de necesitatea respectării carantinei de către toţi preoţii din Moldova. „Aşa ar fi procedat un om de stat responsabil şi curajos, lider al unui stat suveran. De ce nu a fost să fie? De-atâta!”

Din 1441 de biserici, peste 100 nu au respectat măsurile impuse de autorităţile moldovene şi au desfăşurat slujbele tradiţional, a anunţat duminică Ion Chicu, după şedinţa Centrului Unic de Comandă. Potrivit datelor făcute publice, doi preoţi au fost testaţi pozitiv cu virusul comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor