Mii de japonezi sfătuiţi să îşi evacueze locuinţele din calea taifunului Nangka

Valuri uriaşe lovesc coasta localităţii Huyga, din prefectura Miyazaki, pe insula sudică japoneză Kyushu, 16 iulie 2015.
Valuri uriaşe lovesc coasta localităţii Huyga, din prefectura Miyazaki, pe insula sudică japoneză Kyushu, 16 iulie 2015. (Captură Foto)

Puternicul taifun Nangka, care va străbate vineri insula Honshu, a provocat inundaţii de proporţii care au determinat autorităţile să dispună evacuarea a peste 360.000 de locuitori, conform AFP.

Cel puţin doi oameni au fost ucişi în prefectura Hyogo după ce furtuna a lovit joi insula Shikoku, au anunţat vineri autorităţile nipone. Cei doi aveau 71 şi respectiv 85 de ani.

Rapoartele media variază în privinţa numărului persoanelor rănite, unele susţinând că este vorba de cel puţin 17 oameni iar altele de 39, sau mai mult.

Taifunul Nangka este descris ca un tip de furtuna ce se deplasează încet şi care poate cauza pagube maxime, conform meteorologilor.

Nangka a ajuns pe uscat joi noaptea în apropiere de Capul Muroto pe insula Shikoku, una dintre principalele insule ale ţării, a declarat Agenţia Meteorologică a Japoniei.

În primele ore ale dimineţii de vineri, furtuna se deplasa spre nord-vest cu o viteză de 20 km pe oră şi astăzi va străbate insula Honshu.

Agenţia Meteorologică a emis avertismente pentru inundaţii, vânturi puternice, alunecări de teren şi valuri uriaşe pentru sudul Japoniei.

Circulaţia rutieră în zone ample din vestul tării a fost paralizată de vânturile puternice sau de ploile torenţiale care au determinat vineri anularea a 94 de zboruri interne, susţine Agerpres.

În plus, operatorii feroviari şi de feriboturi din regiune şi-au anulat de asemenea toate cursele înainte de sosirea taifunului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe