Miliardar de România, către poliţiştii care-l amendau pentru că şi-a parcat Lamborghiniul pe trecerea de pietoni: "Trabucul ăsta valorează cât unul dintre voi"

Dan si Mihnea Grigoriu la politie
Dan si Mihnea Grigoriu la politie (Captura video)
Ana Ion
07.01.2024

Milionarul Dan Grigoriu şi fiul său Mihnea sunt cercetaţi penal într-un dosar de ultraj fiind acuzaţi că, în noiembrie anul trecut, au atacat un echipaj de Poliţie Locală. Omul de afaceri i-ar fi ameninţat şi jignit pe poliţiştii locali, spunându-le, printre altele, că trabucul lui valorează cât unul dintre ei, în timp ce băiatul său ar fi încercat să sară la bătaie, scrie Gândul.ro.

Mihnea Grigoriu a ajuns în atenţia publică după ce a avut o relaţie cu Alexandra, fiica mijlocie a lui Gigi Becali, în timp ce tatăl său s-a făcut remarcat prin intermediul mai multor afaceri controversate care l-au plasat într-un top al milionarilor români. În 2011, Grigoriu senior a încasat în jur de 23 de milioane de euro de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, pentru un teren de 9,4 hectare din Otopeni, pentru care acesta deţinea drepturile litigioase.

Succesul tatălui său, care se recomanda în mediul de afaceri drept fost general SRI, s-a proiectat din plin asupra modului de viaţă al fiului său, care conduce maşini în valoare de sute de mii de euro.

Scandalul cu Poliţia Locală

Scandalul cu Poliţia Locală, din noiembrie, s-a produs după ce cei doi au parcat, pe o trecere de pietoni din apropierea unui restaurant din Floreasca, unde veniseră să cineze, un Lamborghini URUS cu o valoare de piaţă de peste 300.000 de euro.

Milionarul şi fiul său au avut un conflict cu un echipaj al Poliţiei Locale Sector 1, în urma căruia au fost încătuşaţi, iar pe numele lor a fost deschis un dosar de ultraj, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Surse judiciare au dezvăluit detalii uluitoare despre comportamentul celor doi bărbaţi faţă de poliţiştii locali. Sursele citate au precizat că Dan şi Mihnea Grigoriu veniseră să ia masa la un restaurant cu specific pescăresc de la Calea Floreasca. Aceştia ar fi parcat maşina chiar pe o trecere pentru pietoni, motiv pentru care un echipaj al Poliţiei Locale, aflat în imediata apropiere, le-ar fi atras atenţia că, dacă nu mută autoturismul, şoferul va fi amendat.

Cei doi ar fi ignorat total mesajul şi au intrat în restaurant, moment în care unul dintre poliţiştii locali s-a apucat să scrie înştiinţarea prin care şoferul era chemat la sediul Poliţiei Locale pentru a fi sancţionat.

Potrivit anchetatorilor, primul care a ieşit din local a fost Dan Grigoriu. Acesta a refuzat să se legitimeze şi ar fi început să-i ameninţe pe poliţiştii locali: „Voi nu ştiţi cu cine v-aţi pus!”, „Sectorul e mic, ne mai întâlnim!” şi ar fi repetat de mai multe ori „Vă distrug!”

Pe acest fond, poliţiştii locali ar fi declarat în faţa anchetatorilor că Mihnea Grigoriu ar fi ieşit nervos din restaurant şi ar fi lăsat de înţeles, din gesturi, că intenţionează să-i lovească pe angajaţii primăriei, însă ar fi fost luat în braţe de tatăl său, care ar fi încercat astfel să-l liniştească.

Tot atunci, conform anchetatorilor, Mihnea Grigoriu ar fi fost auzit spunând că „se duce să ia cuţitul”, însă nu există nicio informaţie din care să reiasă faptul că tânărul ar fi scos sau ar fi avut asupra lui vreo armă albă.

"Trabucul ăsta valorează cât unul dintre voi"

Finalmente, milionarul şi fiul său au fost încătuşaţi şi duşi la sediul Poliţiei Locale, din Calea Griviţei. Acolo, Grigoriu senior ar fi continuat să se comporte agresiv din punct de vedere verbal şi chiar ar fi lăsat de înţeles că ar fi făcut karate când era tânăr şi că ar deţine centura neagră cu 2DAN.

Sursele citate au mai precizat că, ulterior, Dan şi Mihnea Grigoriu au fost transportaţi la Secţia 1 cu o maşină a Poliţiei Locale. Acolo, aceştia ar fi cerut să fie lăsaţi să iasă la fumat în faţa unităţii de poliţie, unde şi-au aprins fiecare câte un trabuc. În acest context, Dan Grigoriu le-ar fi spus poliţiştilor locali aflaţi de faţă că „trabucul acesta valorează cât unul dintre voi”.

Dosarul de ultraj este încă în lucru, pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în urma unei plângeri formulate de Poliţia Locală Sector 1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor